Jenkan tahti

Yle hemmottelee kotiäitiä

Kotiäitinä tulee katsottua melko paljon televisiota kotitöiden, käsitöiden, lapsen hoidon ja leikkimisen lomassa. Ehkäpä parasta tv-antia tarjoilee mielestäni tällä hetkellä Yle Teema.

 

Teemalta tulee kuin liukuhihnalta kiinnostavia dokkarisarjoja. Hiljattain esimerkiksi näytettiin dokumentti natsijohtajien jälkeläisistä. Aiemmin blogissani olen kehunut Ylipainoinen USA -sarjaa. 

 

Tällä hetkellä seuraan innolla suomalaisesta iskelmästä kertovaa sarjaa Iskelmä-Suomi. Sarjassa käsitellään kussakin jaksossa iskelmämusiikkia ja sen tekijöitä eri näkökulmista. Tähän mennessä on käsitelty muun muassa iskelmän kuningattaria ja tangoa.

 

Teeman huippuantia ovat olleet myös Ville Haapasalon matkadokkarit. Nyt pyörii sarja Suomensukuiset 30 päivässä.

 

Ihan loistavaa katseltavaa on myös historiasarja Kuninkaittemme jäljllä. Sitä katsoessa tuntuu, kuin palaisi takaisin koulun penkille historiantunnille. Ja tämä on siis hyvä asia. Historia oli lempiaineitani koulussa.

 

Teemalta tulee niin paljon kiinnostavaa ohjelmaa, että en edes ehdi katsoa kaikkea. Esimerkiksi dokkarisarja Sanojen planeetan tähän mennessä tulleet jaksot odottavat boksilla katsomistaan.

 

Se tässä mietityttää, että näytettäisiinkö näitä sarjoja meillä ilman yleisradioyhtiötä. Saisivatko ne tarpeeksi katsojia mainoskanavilla, jotta niiden esittäminen kannattaisi? Katson toki dokkarien ohella myös muun muassa Top Chefiä ja Voice of Finlandia, mutta pelkästään senkaltainen tarjonta olisi aika yksipuolista.

 

Siispä totean: kiitos, Yle Teema.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Hei, Jenni

olen samaa mieltä kanssasi. Ville Haapasalon venäjädokumentit ovat hyviä ja YLE Teemalta tulee pelkkää kunnon tavaraa. Unohdit kuitenkin hehkuttaa YLE Areenaa !!!

YLE Areenalta voi käydä katsomassa monia suosikkiohjelmia, jos jonkin sarjan missaa - ja sieltä voi käydä katsomassa myös herkulepoirotit, vaikkei olisi piirottifani. Kaikille on jotain.

Tänä aamuna kävin MTV3:n nettisivuilla ja siellä aukesi ekana, että vastaatko kehityskysymyksiin joilla Maikkari kehittelee nettisivujaan ja että aikaa menisi (en muista, että minultako vai sitten Maikkarilta) minuutin verran. Meinasin vastata, että katsokaa YLE:n Areenaa, mutta kehitysvinkki jäi kirjoittamatta.

Syy siihen, että miksi ylipäätään menin katsomaan Maikkarin kotisivuja oli se, että josko pääsisin taas kärryille Putous-ohjlemaan ja josko näkisin viimeiset jaksot vaikka suosikkini Nekalan tyllerö hahmokisassa ei pärjännyt loppuun saakka. En löytänyt MTV3:n sivuilta mitään ohjelma-arkistoa. Tähän on varmasti ennenkaikkea tekijänoikeudellisia esteitä ja mm. se että YLE:n rahoituspohja mahdollistaa aika laaja-alaisen tuotannon.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kai nyt sentään tsekkasit Katsomon? (http://www.katsomo.fi)

Onhan näillä mainoskanavilla jo omat nettitelkkarinsa. Maikkarilla tuo Katsomo ja Nelosella Ruutu.fi. Yle Areena on hieno keksintö, ilman muuta! Taisi olla ensimmäinen näistä vastaavista nettipalveluista.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Ja vielä tarkemmin, täältä näet Putouksen Katsomo-klipit: http://www.katsomo.fi/?treeId=33006037

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Voi himskatti. Oln nolo ja oikeesti.

Yle on mainostanut Areenaa, joten nyt Maikkarin ja nelosen sivut ovat minulta menneet ihan ohi.

Tarkkaavaisuudesta sinulle kymppi ja minulle siis nelonen tai kolmonenkaan ei näköjään riitä mitä tulee kouluarvosanaan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

No mitäpä tuosta, nyt tuli asia ilmi :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Yhdyn mielipiteeseesi, ja Teemalta on tullut mm. Egyptin suurvaltakausi, tänään viimeinen osa 4/4. Lisäksi tänään tullee katsottua Cumulusta.

Asiasta toiseen, ruuanlaittoharrastukseesi: kävin pitkästä aikaa Lidl'issä, myyvät purkissa grillattua paprikaa. Ei hassumpaa, ainakaan salaattiin.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Joo, Egypti-sarja odottaa minua niin ikään valmiina boksilla :)

Juu, grillattuja paprikoita lasipurkissa on myynnissä myös esimerkiksi Citymarketeissa ja Prismoissa. Ovat oikein hyviä "hätävaroja", minulla on lähes aina yksi paprikapurkki säilykehyllyssä. Parempia ovat tietysti itse tehtyinä, mutta purkkiversio on myös ihan hyvää.

Tämän blogin suosituimmat