Jenkan tahti

”You can call me Giorgio” – 75-vuotias diskolegenda hurmasi Helsingissä

Nimi saattaa olla monelta pimennossa, mutta ei ainakaan niiltä, jotka tulivat Helsingin Juhlaviikkojen konserttiin Huvila-telttaan lauantaina.

Loppuunmyydyllä keikalla esiintyi 75-vuotias italialainen tuottaja ja säveltäjä Giorgio Moroder. Hän on varsinainen edm-skenen suuruus, jota myös teknomusiikin esi-isäksi kutsutaan. Hänet on myös palkittu kolme kertaa Oscar-palkinnolla elokuvasävellyksistään.

- My name is Giovanni Giorgio Moroder, but you can call me Giorgio, laukaisi Moroder lavalla viitaten Daft Punkin Giorgio by Moroder -kappaleeseen.

Yleisö oli myyty ja otti Moroderin vastaan tanssien ja huutaen. Moroder seisoi lavalla, klikkaili läppäriään ja löi tahtia sormillaan. Muuta hänen ei tarvinnut tehdä. Vastaanotto oli erittäin lämmin, mikä näytti ilahduttavan artistia itseäänkin. Yleisöllä olikin merkittävä rooli keikalla. 

Toki Moroderin kappaletykityskin oli omaa luokkaansa, kun hänen biisinsä tuntevat kaikki. Moroder muistetaan erityisesti Donna Summerille tuottamistaan hiteistä, mutta onpa hän viime vuosina tehnyt yhteistyötä myös esimerkiksi Kylie Minoguen, Britney Spearsin ja Sian kanssa.

Encorena Moroder soitti Blondien Call Men, joka viimeistään räjäytti pankin. Kun yleisö vielä halusi lisää, Moroder asteli takaisin lavalle ja soitti saman kappaleen uudelleen, ”koska se on sekä teidän että minunkin suosikkini”.

Mahtava mies. Mahtava tunnelma. Keikka, joka toi hien pitaan ja hymyilyttää vielä maanantainakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

No siinähän olis ollut kiinnostava konsertti! Sen verran tuli etenkin Moroderin omia virityksiä kasarilla jytkytettyä. E=MC2!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Itse kävin teltassa kuuntelemassa ja katsomassa UMO:a ja Hermeto Pascoalia. Tunnelmaa riitti, vaikka HP kävi lavalla vain silloin tällöin soittelemassa huulillaan ja huuliharpuillaan.

Huvilan ruoka- ja juomapuolesta muuten vastaa maanmainio Juuri-ravintola. Kannatti kokeilla sitäkin.

Pasi Rahko

Giorgio Moroderin muistan ennen kaikkea Keskiyön Pikajunan (1978) iskevästä ja osuvan melankolisesta musiikista. Elokuva kuvasi amerikk. Hayesin kokemuksia jäädessään kiinni huumeista Istanbulin lentokentällä ja antoi kaunistelemattoman kuvan turkkilaisen oikeusjärjestelmän "ihanuuksista" sekä turkkilaisista vankiloista huumekeskuksina ja vanginvartijoista mielipuolisina kiduttajina. Leffa keräsi aikoinaan monta Oscaria ja yksi niistä tuli juuri Moroderin säveltämästä musiikista. Loistava leffa ja musiikki. Tänä päivänäkin Keskiyön pikajunaa on vaikea uskoa yli 25 vuotta sitten tehdyksi leffaksi.

Tämän blogin suosituimmat