Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Asuminen ja onnellisuus

Punaisesta tuvasta ja perunamaasta

Melkein aina mietin aiheita mistä kannattaisi kirjoittaa Suomesta espanjankieliseen blogiin. Tänään ajoimme Nurmijärven ja Tuusulan maisemissa. Palojoella ja muuallakin oli niitä punaisia tupia. Mietin miksi sanotaan, että suomalaisten unelma on se punainen tupa ja perunamaa. Epäilen, että tänä päivänä moni suomalainen ei enää unelmoi punaisesta tuvasta ja perunamaasta vaan hyvin varustetusta talosta ja lähiruokakaupasta, tai muusta.

On niin helppoo olla onnellinen

Muutettiin vappuna omakotitaloon.

Oltiin mietitty siirtoa jo ainakin kaksi kertaa ja sattumalta tuli sopiva asunto eteen. Siitähän se sitten lähti omalla painollaan liikkeelle. Vanha asunto meni ekalla näytöllä ja pankista lainahommat saatiin siihen malliin, että oon Nordean kanssa naimisissa (vaimoni lisäksi) melkein seuraavat 25 vuotta. Logo pyörii vinhasti talomme katolla, kuukausittain pitää käydä laittamassa rasvaa, jottei vauhti hyydy.

Elämällä on hinta

Heippa kaikille, Riitta Väisäsen tapaan.

Onnellisuus tulee mieleen, kun katselee Hilkka Laronian akvarelleja hänen näyttelyssään. Mitä onni sitten on? Miksi ihminen taivaltaa täällä, - maan päällä?

Tämä näyttely herätti minussa paljon kysymyksiä.

Synnymme ja kuolemme, mutta mitä siihen väliin mahtuu? 

Onko elämällä jokin oikea tarkoitus, vai luuhaammeko vain koko elämämme kotona, lastentarhassa, koulussa, työelämässä, eläkkeellä ja sitten saattohoidossa kenties?

Onnellinen asuja

Suomalaisten onnellisuutta määrittää oma rauha, oma koti ja oma piha. Asuminen ja Onnellisuus -tutkimukseen vastanneista 61 prosenttia uskoo, että omistusasuminen on järkevä sijoitus tulevaisuuteen.

Tiivistä asumista sen sijaan ei haluta. Naapurit ovat suurin häiriötekijä. Poikkeammeko muista Pohjoismaisista tässäkin?

Kiinteistömaailman tutkimuksen  mukaan kuitenkin 80% suomalaisista on tyytyväisiä asumiseensa.

Julkaise syötteitä