*

Jenkan tahti

Auto

Peugeot 308 kolinaa etupäästä

Näin se oli, juuri ilman huomatuksia katsastettu Peugeot 308 piti etupään kolinaa joka ja myös pienemmissäkin kuopissa. 

 

Painovoima voitti

Istuskelin tuossa takapihalla, kun sivusilmällä huomasin, että auto menee ohitseni. Seuraavaksi havahduin siihen, kun nuori mies pinkoo kovaa vauhtia auton perässä. Sitten kuuluikin kova räsähdys.

Painelin perään tutkimaan tilannetta. Kaveri oli unohtanut laittaa käsijarrun päälle, ja fysiikan lait toimivat armottomasti. Pihatiemme on pitkä ja loiva, mutta alamäki kuitenkin. Autossa istuessa saattaa luulla olevansa tasaisella maalla, mutta luulo ei näemmä ole tiedon väärti.

Takasumuvalot ei toimi

 

Ajatuksena oli viedä auto katsastukseen, joten eilen kävin autoa hieman lävitse. Huomasin ettei takasumuvalot pelanneet. Eipä siinä muuta kun tarkastamaan polttimoita, polttimot oli ehjät joten jännitettä ei siten tullut. Mitäs hittoa? Ajovalot ja takasumuvalot olivat kytkettynä päälle, tämän totesin myös mittariston merkkivaloista. Merkillistä? Mutta sitten muistin, mitenkäs se oli taannoin?

Mielenkiintoinen auto

Muudalla parkkialueella meren rannalla Pohjanmaalla, Raippaluodon saarella satuin näkemään auton joka poikkesi massasta.

Olisiko kenties isäntä Jurvan syvistä metsistä lähtenyt merta katsomaan. Tämä nyt ei kyseiseen autoon liity mutta Jurvasta puheenollen muistui mieleeni  usein kuulemani luonnehdinta jurvalaisesta luonteenlaadusta. Miehet kuulemma paljolti ovat niin synkkämielisiä ja pessimistisiä että on heillä taskussaan aina muutama kyynärä hyvin rasvattua, liukasta köyttä. Selvää oli että ei ollut kuski soitellen sotaan lähtenyt, hyvin oli varustaunut matkalleen.

Näin estät lintuja kakkimasta autollesi

Tässäpä helppo keino ehkäistä linnunkakkojen lätsähtämistä (vastapestylle) autolle. Asia on tietysti mittaluokaltaan aika pieni, mutta varsinkin tuulilasissa linnunläjät usein häiritsevät ja ovat välillä ihmeen sitkeitä, vaikka niitä yrittäisi putsata.

Kiitos tästä keksinnöstä kuuluu miehelleni. Kikka on varmasti tuttu monille mökkiläisille, jotka asettavat lelukäärmeen pitämään laituria puhtaana. Sama homma toimii myös autossa: lelukäärme säikäyttää linnut hieman kauemmaksi ja auto säästyy puhtaampana.

Googlen robottiauto ja ns. futurologia

Robottiauto melkein huijausta:  "Auton toiminta riippuu niin paljon kartoista ja yksityiskohtaisesta liikennetiedosta, että se ei pystyisi vielä operoimaan 99 prosentilla teistä edes Yhdysvalloissa, missä ensimmäisiä koeajoja on suoritettu, kertoo MIT Technology Review." TiVi 

Suomesta puhumattakaan: 

Raikun auto ja ponjamiini

Tarina on tosi, mutta nimi on muutettu.

Joo se oli yks Mäkelän Raikku, jolla oli auto. Emmää ny muista mikä, mutta auto kummiskin. No kerran Raikku sit ajo sen auton katolleen. Ei siinä muuten mitään, mutku Raikulla oli kolme putelia ponjamiinia siä autossa ja ne putelit meni tiätty rikki. Siihen tuli sit konstaapelit ihmettelemään sitä hajua, ja Raikku tokas jotta:

”Mitäs mun sukupuolielämä teille kuuluu!”

Että sellanen se oli se Raikun auto.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä