Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Espanja

Kuoleman RIP virrat Espanjassa.

Tästä aiheesta on pitänytkin kirjoittaa jo kauan sitten varoitukseksi, mutta jostain syystä se on valitettavasti jäänyt, joten nyt erittäin tärkeää tietoa aiheesta kuolemanvirrat. Vaikka meri on kaunis ja siinä on ihana uida, niin se kätkee sisäänsä myös vaaroja. Näihin vaarallisiin virtoihin kuolee ympäri maailmaa rannikoilla vuosittain useita ihmisä hukkumalla. Niin myös täällä Espanjassa.

Miksi ihmiset jonottavat ämpäreitä?

Luin espanjalaisesta lehdestä, että Espanjassa erässä tavaratalossa oli syntynyt pitkiä jonoja kaunotar ja hirviö – elokuva-aiheisen kupin ympärillä. Kuppi maksoi viisi euroa ja kuulemma se on nyt hyvin suosittu.

Suomessa moni on jonottanut kauan ämpäreitä ja koska ämpärit maksavat vain pari euroa, mietin, että se ei voi olla rahasta kiinni. Olisi mielenkiintoista tietää miksi ihmiset haluavat niitä mainoksilla varustettuja ämpäreitä.  Tietenkin aion kirjoittaa aiheesta espanjankieliseen blogiin.

Elämää Espanjassa- Muutama realiteetti

Monesti kuulen jopa kateellisia juttuja elämisestä Espanjassa. Varsinkin sosiaalinen media sekä iltapäivälehdet pursuavat monenlaista aiheeseen liittyen kauniinen kuvineen sekä videoineen terästettynä upella musiikilla. Biletystä rannoilla, palmuja, hyviä juomia ja aurinkoa. Toki varmasti joillan näinkin..

Marbellan jokakeväinen hiekkaralli..

Kun matkustaa Espanjan aurinkorannalle hieman ennen sesonkia (viralliset avajaiset lauantai 8.4), niin pystyy tekemään kiinnostavia havaintoja. Ihmettelin miksi Marbellan rannalla oli menossa hiekkaralli. Tehokkaan tuntuista kylläkin, mutta silti eräänlaista hiekan ajoa saharaan..

Espanja - toisella tavalla

Espanjaa voidaan kokea myös muulla tavalla kuin pelkästään aurinkorannalta käsin. Velipoikani Joost muutti 17 vuotta sitten Hollannista pysyvästi Espanjaan, muttei välimeren rantaan vaan vuoristokylään nimeltään Cómpeta. Hän järjestää (erityisesti hollantilaisille ja belgialaisille) vaellusmatkoja lähiseudun vuoristoon ja viikko sitten kävin vaimoni kanssa häntä moikkaamassa, pitkästä aikaa. Vierailu oli kerrassaan antoisa.

Asunnon osto Espanjasta osa II - Asuntokaupan kulut Espanjassa

Asunnonostoprosessista olen luvannut kirjoittaa lisää, joten julkaistaan aiheesta pieni teksti tähän väliin. Ensimmäisen postauksen aiheesta hiljan kirjoittelinkin; pääset lukemaan sen täältä. Varsinkin asuntokaupan sivukulut mietityttävät monia -mitä kustannuksia kauppaan liittyy sekä mitä nämä kustannukset sisältävät? Teksti on lainattu kotisivuiltamme.

Koulukuulumisia Espanjasta

Espanjalaisesta koulusta on tullut niin paljon palautetta ja kyselyjä, joten pieni postaus väliin koulukuulumisista täältä Espanjasta. Kouluaherrus on juuri niin kuin kotimaassakin, mutta tokihan se on omanlaillaan erilaista Espanjassa. Sanottakoon niille lukijoille, jotka eivät taustoista juuri tiedä, että meillä on kaksi lasta espanjalaisessa koulussa. Tytär on 4 luokalla ja poika ensimmäisellä.

Telttailemaan Espanjaan. Vamos!

Leirintäelämä tarjoaa vaihtoehdon perinteiseen hotelliasumiseen tai asunnonvuokraukseen Espanjassa. Telttaillessa pääset asustelemaan luonnon helmassa tai kaupungin lähiössä mitä upeimmissa paikoissa samalla tutustuen paikallisiin tapoihin, nähtävyyksiin ja kulttuuriin. Telttailu on hyvin suosittua Espanjassa ja leirintäpaikkoja, missä voit telttailla, on paljon ympäri Espanjaa. Camping-alueet ovat avoinna telttakansan lisäksi myös karavaanareille.

Pääsiäinen Espanjassa - Semana Santa en España

Kulttuuri, Espanja

Pääsiäsen vietto poikkeaa huomattavasti täällä Espanjassa verattuna Suomeen. Pääsiäinen on Espanjassa yli viikon mittainen, laajuudeltaan vähintään jouluun verrattava suuri juhla, joka todella näkyy täällä kaikkialla. Katolilainen perinne näkyy myös kaikessa juhlan vietossa hyvin voimakkaana.

USA Suomen lohkoon koripallon MM-kisoihin

Bilbao - lohko C:

 

1. Dominikaaninen tasavalta

2. Turkki

3. USA

4. Suomi

5. Uusi-Seelanti

6. Ukraina

 

Monen fanin toive toteutui: USA samaan lohkoon. Kova lohko tuli, USA jyrää varmasti, pienellä Suomella on pieni sauma jatkoon. 

Kohta kaikki lentolippuja varailemaan! 

Julkaise syötteitä