*

Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Kauneus

Haikea rantahaitari

Tässä jonkinlaisena vastapainona (ja mikseipä menneen kesän muistoksi) ilahduttava kurkistus itänaapurimme rantamaisemaan, jossa Ivan ja Veronika viime heinäkuussa lauloivat parastaan. Laulun nimi on Полынь трава (koiruoho):

https://

 

Ivan Razumov:ista, joka kertoo olevansa "laulava hanuristi" (поющий гармонист), tässä rutkasti lisää.

Kauneus ja yhteiskunnallinen mielenterveys!

Aitous on aina kaunista, eikä sille voi mitään, että joku on tosiaan kauniimpi jo lapsena kuin toinen. Kauneutta ei kannattaisi kiistää, mutta sen perusteella ei pidä ihmisiä palvoa.

Rakastavaisin henkilö saattaa olla joskus juuri kaikkea muuta kuin perinteisessä mielessä kaunis ihminen. Kaunis ja nöyryytetty henkilö, joka ei ole kääntänyt nöyryyttä vihaksi on silti kaikista rakastettavin henkilö. Kauneus on ihmisten välisissä eroissa eikä samankaltaisuuksissa.

Yleisestä ja yksityisestä muodosta

Harvasta kirjasta olen pitänyt niin paljon kuin Eldridgen Johdatuksesta taiteenfilosofiaan. Erityisesti sen pohdinnat muodon merkityksestä ovat kiehtovia. 

Burkalla, huulikiekolla tai ilman

Mitä yhteistä on etiopialaisittain huulikiekoin korjaillulla, muslimien burkaan peitetyllä tai länsimaisten kauneusmarkkinoiden naisella? Nainen kahlitaan aina.

Nykynaiset ovat karvattomia eivätkä tahdo vuotaa, ihmettelee naistentautien erikoislääkäri Anneli Kivijärvi (US 18.1.2016) ja tulee samalla antaneeksi pikakuvauksen suomalaisen naisen modernista vapauden maailmasta. Suomalainen nainen on vapaa naiseuden biologisista rasitteista, vapaa karvattomaan naiseuden toteuttamiseen. Mutta minkälaiseen vapauteen?

Ohje: Naurettavan helppo mutta näyttävä kampaus

Sotkuinen nuttura, tuo jokanaisen (ja varsinkin kotiäidin) peruskampaus. Jos osaat tehdä sen, osaat tehdä myös näyttävän kampauksen, joka omasta mielestäni kävisi melkeinpä mihin tahansa juhliin.

Kampauksen juju on tämä: sen sijaan, että teet yhden sotkuisen nutturan, teet niitä kolme lähekkäin toisiaan. Kokonaisuus näyttää lettimäiseltä, tai ehkä jopa irokeesimaiselta.

Kauneuden käsite

Kulttuuri, Kauneus

Kauneuden käsite askarruttaa minua aina välillä.

Minullahan on tietenkin itselläni tietyt kauneuskäsitykset, kuten muillakin,

ja useimmiten tyydyn siihen mitä joku minun sisälläni kertoo

ympärilläni olevien asioiden kauneudesta ja rumuudesta.

 

Kyseessä ovat kai useimmiten syvät sisäiset tuntemukset,

joista ei sen kummemmin tiedä mistä ne tulevat,

mutta ne kertovat minulle mikä minun mielestäni on kaunista ja mikä rumaa.

 

Koska ihmislajin edustajana olen laumaeläin

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä