Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Kielten opiskelu

Uusi lukutaito kieltenopiskelun avuksi - Anna tekoälyn opettaa

Päivitetty 25.6. 12:00

Kun olen käynyt läpi erilaisia tapoja opiskella kieltä, on tehokkaimmalta vaikuttanut opiskellun kielen tekstien kääntäminen ja nykyään, kun sen voi antaa tekoälyn tehtäväksi, jää tehtäväksi vain eri kielten sanojen yhdistäminen toisiinsa ja juuri sitä tarkoitan uudella lukutaidolla.

How to learn Spanish

Updated June 18. 13:30  Why a Finn should use English to learn Spanish? Actually quite obvious, a vast selection of fine free materials. Below just a tentative surface scratch.

Edx.org is a collection site for MOOC’s from the best universities around the world. They are free if you don’t need a certificate. Currently there are only four Spanish courses. JaverianaX is Columbian and UPValenciaX Spanish university.

Laaja kielitaito

Oikeastaan pitäisi olla kiitollinen siitä, että suomen kieli on niin rajoittava ja kallis. 18-vuotiaana vuonna -79 olin lukenut kaikki kirjastosta löytämäni suomenkieliset sci-fi-kirjat. Englanninkieliset pokkarit taas olivat niin halpoja, että en juuri enää kirjastossa asioinut. Luin minä muitakin kirjoja ja kauhistelin, että John Steinbeckin kaikkia kirjoja ei ollut käännetty vaikka hän oli sentään voittanut Nobelin kirjallisuuspalkinnon ja muutenkin valikoima englanniksi oli ihan eri tasoa.

Virtuaalimatkailua tai kielikylpyä euron kuukausihintaan

Kuulostaako kiinnostavalta? Ensin kuitenkin lisämotivointia.

Miksi ja millä tasolla itse olen?

Julkaise syötteitä