Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Luontokuvia

Tänään vuorossa neitoperho

Valokuvaus, Luontokuvia

Flunssan jälkeen toipilaana havaitsin ulkona käppäillessäni neitoperhosen, mutta kun hain kamerani oli ihmetys jo lepatellut muille maille vierahille.

Kuvailin sitten kimalaisia ja laitoin ruokaa. Ajattelin mennä kameran kanssa ulos syötyäni, jospa siellä neitoperho odottelisi minua. Otin kameran kaulaan ja hiippailin ulos hissukseen, kävin porkkanamaalta yhden porkkanan jälkiruoaksi ja tepsuttelin kasvihuoneelle narskutellen mehevää porkkanaa.

Kimalaisen koti ja muutto

Vapaa-aika, Luontokuvia

Teen ulkovuoriremonttia ja viimeiseltä seinältä löytyi lasivillan sisästä kimalaisen pesä. Se oli kyllä tiedossa ja siksi se seinä jäikin viimeiseksi, kun mietin miten saisin kimalaiset siirretyksi, niiden pesää tuhoamatta. Kimalaiset lensivät laudoituksen alta pesään, mutta se pesä oli paljon korkeammalla kuin aluksi luulin. Kimalaiset olivat tehneet noin puolitoista metriä pitkän tunnelin villaan ja siitä sitten koukkaus keskelle eristettä. Reijällä oli kaksi vartiosotilasta, jotka kysyivät aina tulijalta passin.

Ikkalan metso

Vuosi sitten kirjoitin, että Pusulantiellä, Karkkilan ja Ikkalan välissä on yhden metson reviiri. Onnistuin kerran bongamaan sen. Metso tulee tielle puolustamaan reviiriään.

Keväällä, metson reviiriltä kaadettiin puita ja metso ei siellä ole nähty.

Viime viikolla, lapset kertoivat, että Ikkalan koulun pihalla oli metso ja ilmeisesti lapset olivat ihastelleet sitä opettajien kanssa.

Tänä aamuna, yllätys oli suuri kun katsoin pihalle ja iso urosmetso käveli taloa kohti. Riensin kameraa hakemaan.

Aikamatka menetettyyn Suomeen

Siirryin juuri Pietariin viikonlopun kestäneeltä matkaltani läpi Laatokan pohjoispuolen ja Karjalan kannaksen, yllättyen suuresti löytäessäni aivan Suomen rajan tuntumasta yhden mielenkiintoisimmista tähänastisista matkakohteistani. Käsittelen tässä kirjoituksessani niin reissuni toteutumista kuin vierailemiani kohteita kaikille kyseisestä alueesta kiinnostuneille, sillä matkani eteni paitsi omalaatuisessa seurassa, myös omalaatuisella tavalla.

Kukoistava neljäs kesäkuuta

Neljäs kesäkuuta on gregoriaanisen kalenterin mukaan vuoden 155. päivä, jäljellä tästä vuodesta on 210 päivää.

Vuonna   1866  syntyi  Suomen ensimmäisenä naisministerinä toiminut Miina Sillanpää .

Julkaise syötteitä