Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Populismi

Suora demokratia ei voi toimia

”Jos et jaksa perehtyä asiaan, jätä mielipide muodostamatta.” Rosling  

Puolella ihmisistä älykkyysosamäärä < 100. Edustuksellisessa demokratiassa edustajilla yleensä ÄO > 100. 

The Dunning-Kruger Effect means that the dumber you are, the more confident you are that you’re not actually dumb.

———— >>>>>> Edustuksellinen demokratia !  

 

Harhainen suora demokratia.

Jätkä, jytky ja hillotolppa

Kun perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini pilkkaa huutonaurun säestyksellä miehiä, jotka ovat julistautuneet feministeiksi, ollaan hänen johtamansa puolueen ytimessä: ”Jos kaveri julistautuu äijäfeministiksi, niin sen jälkeen meikäläinen menee kaksinkerroin ja kuolee nauruun.”

Guggenheim 6b

Taidemuseot eivät kilpaile keskenään. Asia on päinvastoin. Mitä useampia museoita, sitä enemmän kävijöitä kussakin. Malagassa avattiin juuri kaksi uutta merkittävää museota nykytaiteen museon lisäksi: Pompidou-museo ja venäläisen taiteen museo.

Poliitikkojen retorisointia - rakas EU:mme

YLE uutisointi esitti EU vaalien lähestyessä meppien näkemyksiä mistä voisi kaikkiaan olla kysymys. Areenalle mielipiteitään toivat demareiden Liisa Jaakonsaari ja varasijalta ponnistanut Timo Soinin paikan täyttänyt Sampo Terho persuista. Kumpiko jutteli populistisesti - päätä Sinä, tämän lukija ...

Sampo kertoi suunnilleen näin, että nyt vaaleissa ratkotaan EU kehityksen oleellista linjanvetoa - toisaalla kiinteytyvään liittovaltiokehitykseen etenemistä tai sitten estoa tälle, säilyttäen kansallista itsemääräämisoikeutta ja löyhempää Bryssel -päätöspolitikkaa.

Julkaise syötteitä