Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Syksy

Luxusta runtuviikolla


Ennen muinoin tähän aikaan vuodesta korjattiin viimeisetkin sadot ja palvelusväelle alkoi ainoa vapaa viikko vuoden aikana, ns. runtuviikko. Viikolla pidettiin paljon juhlia, väenkokouksia ja tansseja. Nykyaikana varmaan harvempi mieltää syksyn lomakaudeksi. Ennen se oli luonnon rytmin vuoksi silloin. Entä milloin piti lomaa kivikauden metsästäjä?

Auringon kaupunki vaipunut pimeyteen

Kuunnelkaa tätä mukavaa kieltä ♥ (niin karjalakš kuin suomeksi). Itse uutisvideo (9.10.2017/kesto 4:19 min) kertoo sen, että myös Petroskoissa juuri nyt on pimeätä, joskin pimeämpää kuin asukkaiden toiveissa (kuten Julia Petunova toteaa: "asukkaiden onni muuttui suruksi"):

https://

Terveisiä pimeästä korvesta, josta öisin näkee "ainoastaan" tähdet, kuun sekä revontulet....

 

Neuleohje: Pitsikauluri lapselle

Aiemmin julkaisemani Nurinperinkaulurin ohjetta soveltaen voi neuloa myös pitsikaulurin.

Ideana on, että joustinneuleen oikeiden silmukoiden tilalla neulotaan pitsikuviota ja lisäykset tehdään nurjien silmukoiden kohdalla. Kauluri saa muotonsa, kun nurjia silmukoita lisätään tasaisesti haluttuun leveyteen asti.

Helppo neuleohje: Nurinperinkauluri lapselle ja aikuiselle

Taas on aika kaivaa kaapista villapipot, lapaset ja kaulurit - tai neuloa kokonaan uudet.

Kauluri on kätevä lämmike varsinkin lapsille, mutta myös ulkona viihtyville aikuisille. Minä käytin tähän Terapiapaidoista yli jääneitä lankoja: ohutta, pehmeää ja lämmintä alpakanvillaa.

Syksy saa viimeinkin

Näinä hymistelevien hyvin menee-hokemien aikana on ylentävää ymmärtää, että ystäväpiiriin kuuluu yksi erilainen ihminen. Hän on niitä upeita yrmyihmisiä, joka ei mahtunut Friidman / Rosenmannin vuonna 1959 lanseeraamiin A- ja B-ihmistyyppiluokkiin. Niinpä hänen persoonalleen oli kehitettävä oma luonneluokitus, C-tyyppi.

Puolukka Syksy 2016

Syksyn puolukat ja puolukka reissut alkaa pian olla vahissä, pian tulee hallaa. Syksy näkyy jo koivupuissa, Suomen länsirannalla Syyskuun loppupäässä.  Syksyn puolukat 2016 alkaa pian olla kysyttyjä talvi ruoka ateria poytään, vielä muutama viikko ja sitten saapuu  Lokakuu . 
Lisää syksyn puolukoista voi lukea sivulla  http://marjamies.fi/

Syysterveiset

Alkusyksyllä on kiire,  mutta tämä on niin mielenkiintoista ja ihanaa aikaa sekä luonnossa että ihmisten parissa.

 

Syystervehdys siis! :)

Kesä jatkuu

Otollisin aika puolukan poimintaan ja muikun kalastamiseen on käsillä ...

Syksy on luonnosta elävän parasta aikaa

Olen syysihminen. Silloin kun se vielä urallani oli mahdollista, vaihdoin lomarahatkin vapaiksi ja käytin ne kaikki syksyllä. Tämä vuodenaika on jo lapsuudesta asti tarkoittanut minulle metsän tuoksua, koivikossa kimmeltäviä vesipisaroita, punaisen ja keltaisen sävyissä loimuavaa maaruskaa, teerien suhahduksia syyssoitimella ja ensilumeen piirtyneitä riekon jälkiä tunturissa. Vaimo tosin sanoisi luultavasti, että syksy on aina sen toisen, vuorollaan kotiin jätetyn koiran pettymyksen sietämistä, haisevia eräkamppeita ja keittiön lattialla leijuvia riekon höyheniä.

Syksyn sävyt / Los tonos del otoño

Suomen syksy on yhtä kylläinen, täyteläinen ja monipuolinen kuin kevät. Se tunne, kun illat pimenevät, mutta ennen sitä aurinko jaksaa vielä jonkun aikaa pysyä horisontissa, on vain nähtävä omin silmin, jotta sitä voisi ymmärtää.

Syksy on monille sadonkorjuun synonyymi. Sammalten, risujen ja lehtien seasta löytyy monenlaisia sieniä. Puolukat kypsyvät metsissä, ja tyrnimarjat hohtavat pensaissa kutsuvasti. Omena- ja/tai kurpitsapiirakka, kahvi tai tee, kynttilän tai kuun valo kruunaavat syksyn päivän.

Los tonos del otoño

Julkaise syötteitä