*

Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Käsityöt

Vaimo-100

Niin, siis ei vaimoni ole 100-vuotias vaan tuo sata tarkoittaa sadatta paria villasukkia erilaisista villalangoista. Minä oidän villasukkaa lokakuusta - huhtikuuhun ja aina paljaassa jalassa.

Sukkia on monia erilaisista langoista kudottua, riippuen päivän käytöstä. Patiineja kun en käytä; minun jalkineeni ovat lapikas, neopreenisaapas (kalastus) ja Jalaksen työbootsit.

Villasukka on hieno sukka; ei hiosta, on ilmava, lämmittää ja tietenkin sen pitää olla oman vaimoni kutoma.

Trendikäshän se ehkä ei ole mutta ei ole tämän kirjoittajakaan.

Kodin Kuvalehti otti yhteyttä

Kulttuuri, Käsityöt

Kaija Kelhun pienestä haasteesta se alkoi. Neuloin itselleni slipoverin. Onnistuin ja nyt Kodin Kuvalehtikin teki asiasta vielä jutun verkkojulkaisuunsa.

Tässä linkki: https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ilmiot/osasinpas-sittenkin-ari-rilla-ja-tiina-kertovat-kuinka-voittivat

 

Neuleohje: Pitsikauluri lapselle

Aiemmin julkaisemani Nurinperinkaulurin ohjetta soveltaen voi neuloa myös pitsikaulurin.

Ideana on, että joustinneuleen oikeiden silmukoiden tilalla neulotaan pitsikuviota ja lisäykset tehdään nurjien silmukoiden kohdalla. Kauluri saa muotonsa, kun nurjia silmukoita lisätään tasaisesti haluttuun leveyteen asti.

Helppo neuleohje: Nurinperinkauluri lapselle ja aikuiselle

Taas on aika kaivaa kaapista villapipot, lapaset ja kaulurit - tai neuloa kokonaan uudet.

Kauluri on kätevä lämmike varsinkin lapsille, mutta myös ulkona viihtyville aikuisille. Minä käytin tähän Terapiapaidoista yli jääneitä lankoja: ohutta, pehmeää ja lämmintä alpakanvillaa.

Helppo neuleohje: Terapiapaita lapselle

Haluaisitko osata neuloa puseron, mutta et ole uskaltanut yrittää? Jos, niin tämä ohje on sinulle. 

 

Tämä paita on erittäin helppo tehdä. Vaikein juttu on silmukoiden poimiminen hihaa varten – vähän niin kuin villasukassa kantapää, tosin tässä poimiminen on helpompaa, kun työssä ei ole vahvistettua neulosta. Muutoin tämän paidan neulominen on enimmäkseen meditatiivista oikeiden silmukoiden neulomista pyöröpuikoilla. Siitäpä tuo nimi Terapiapaita tuleekin – neulominen kun usein on terapeuttista.

 

Terapiapaita

Elokuu. Mausteinen lämpö, kuitenkin jo pieni syksyn tuntu. Sadonkorjuu, kypsät sävyt, auringonlasku. Viininpuna, violetti, keltainen, oranssi.

Tuo kaikki sisältyy tähän ihanaan alpakkalankaan (Dropsin Alpaca mix), jota joskus ostin alennusmyynnistä ja jota olen sen jälkeen pyöritellyt käsissäni ja mielessäni pohtien, mitä siitä tekisin. Yhden ponchon jo aloitin, mutta malli ja lanka eivät kuitenkaan sopineet yhteen. Tämä lanka vaatii mielestäni yksinkertaisen mallin, jotta sävy pääsee oikeuksiinsa.

Uusi ja 40 vuotta vanha

Kulttuuri, Käsityöt

Kaija Kelhulle lupailin laittaa kuvan yhdestä ensimmäisitä töistäni, jotka ovat päässeet kehyksiin. Kolme kurkea, jotka on vain ommeltu säkkikankaaseen. Tarvikkeet eivät maksaneet mitään, olivat vanhoja langan pätkiä ja veden kovettama säkkikankaan pala josta leikkasin kovettuneet ja ruskistuneet osat pois.

Tuo harmaa lanka on minun villapaidan jäämälankaa, muistaakseni siinä oli jotain mainintaa "Vilukissasta", muut pätkät ovat ties mistä asti jossain laatikossa olleet.

Tilkkutakki

Tästä tekeleestä olen aika ylpeä, vaikka itse sanonkin: se on ensimmäinen täysin alusta loppuun itse suunnittelemani ja tekemäni vaatekappale. Eikä siis mikään peitto, jota on helppo neuloa suoraa pötköä, eikä pelkkä asuste, vaan nimenomaan ”oikea” vaatekappale.

 

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä