Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Lavatanssi

Tanssimusiikki ja -kulttuuri katoamassa mediasta?

Tuoreessa Iltalehden jutussa Sari Tamminen ja aiemmin Joel hallikainen harmittelevat ”legendaaristen” tanssiohjelmien katoamista televisiosta. Hallikainen harmitteli myös sitä, että tanssimusiikkia ei soiteta enää radiossakaan. Esim. Iskelmäradio kun soittaa puhdasta poppia tyyliin Kaija Koo, Yö, Juha Tapio jne., jolloin valssit, humpat ja polkat jäänevät kuulematta. Jokunen tango taitaa tulla.

Radion- ja Television musiikkitarjonta tänä päivänä

Kuulun niihin ihmisiin joka oli teini-ikäinen nuori 1960- luvulla. Silloin me nuoret haikailtiin paljon Rock- musiikin, Popin- ja yleensäkin nuorten mielimusiikin perään radiossa. Beatles, Rollarit…yms olivat meille kova sana puhumattakaan niistä suomalaisista vastaavista nuorisobändeistä ja huipulla olevista artisteista kuten Danny, Johnny….jne. Niitä vaan kuultiin radiossa kiusallisen harvoin meidän mielestä. 

Valkoinen Anglia

Aikaisemmissa jutuissani totesin, että kansakoulun opettaja hyväksyi koulun aloittamisen järjestelyt niin, että naapurin Erkki jäi odottelemaan vuodeksi ja minä aikaistin aloitustani vuodella. Meidän kaveruus kesti eri oppilaitoksista (minä menin oppikouluun) huolimatta tiiviinä aina siihen saakka kunnes muutin pois seudulta. Ikäerosta tuli minulle varsinainen hyötypommi kun Erkki pääsi tienestihommiin koulun loputtua ja osti valkoisen Anglian.

Ajatuksen pätkiä lavoilta

Odotan sitä aikaa lavatanssiurallani, jolloin en ole huolissani miltä tanssini näyttää vaan miltä se tuntuu.

*

Iän ja kokemuksen myötä lavatanssissa taito kasvaa, mutta tunne ei – sekös hämmentää.

*

Vanhemmat tallustelijat eivät lavoilla välttämättä tanssi nuoria huonommin. He vain ovat ovat niitä, jotka ottavat paremmin kanssatanssijat huomioon.

*

Julkaise syötteitä