Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Putous

Tapaus nimeltä Kingi

Viikonloppuna nähtiin ensimmäinen jakso Putous-näyttelijöiden uudesta hahmosarjasta nimeltä Kingi. Puitteiksi valikoitui aikoinaan Idols-ohjelman kuuluisaksi tekemä "tähden" etsimistä kuvaava realitygenre. Ohjelma on, näin esiintyjien laajan perusfanikunnan ulkopuolisellekin, mielenkiintoinen jo ideana ja perinteiseen tapaan reippaanlainen ennakkomainonta tekikin juuri tämän varsin selväksi. Lopulta miljoonan ylittävien katsojalukujen pohjalta voisi sanoa porukan jälleen onnistuneen.

Kuka voittaa Putouksen?

Viihde, Putous

Tänään ratkaistaan Putouksen voittaja. Finaalissa kisaavat kolme hahmoa eli luottamusmiesorava Salme Pasi, pöösönä treinö Kissi Vähä-Hiilari sekä yksityisyrittelijä Svetlana Rönkkö. Hahmot ovat olleet ilmeisen suosittuja, vaikka Putous onkin mielestäni tippunut huonommilla näyttelijöillä toteutetuksi ilmaisutaidon kurssiksi, josta en  ole pystynyt katsomaan yhtäkään jaksoa edes hahmojen sketseihin asti. Suoraan sanoen, tämä uusi Putous on totaalisen paska.

Putous

Kulttuuri, Putous

Minä nyt heti alussa sanon että en tiedä mistä puhun, kun puhun putouksesta, sillä en pidä ohjelmasta, enkä seuraa sitä, enkä vastaavan tyylisiä muitakaan "big brothereita".  Puhun siis lähes pelkästään omia ennakkolulojani, koska minulla ei ole mitään tarvetta eikä halua syventyä paremmin tähän aiheeseen.

Lisäksi minun asenteeni tähän putoukseen on hyvin epäortodoksinen ja erilainen kuin kaikki ne muut mielipiteet joista olen tullut tietoiseksi.

Putous - vieläkö idea kestää?

Viikko sitten näimme uuden Putouksen avausjakson. Mukana olevat näyttelijät ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta tuntemattomia suurelle yleisölle. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan mukana nauhoitettuja sketsejä, yleisön edessä esitettyjä sketsejä, spontaaniuden äärimmilleen virittäviä esiintymistehtäviä, yleisöäänestyksiä sekä tietenkin koko ohjelman tunnetuin, seuratuin ja puhutuin elementti eli sketsihahmokilpailu.

Martin Niemi tippuu tänään Putouksessa?

Viihde, Putous

Enää neljä hahmoa jäljellä. Kisasta ovat pudonneet aiempina kausina loppukahinoihin saakka yltäneet Aku Hirviniemi, jonka yhden miehen iskelmäparodia Slaikka Gustaffson tippui viikko sitten ja Riku Nieminen, jonka omintakeinen savolaishahmo Jarmo "Heikkis-Jamo" Heikkinen putosi viikkoa aiemmin. Ensimmäisenä yleisö näytti ovea Krista Kososelle, jonka seurapiirijournalisti Sika Vainola oli joidenkin mielestä liian suora rinnastus todelliseen henkilöön, Iltalehden pitkän linjan julkkistoimittaja Rita Tainolaan.

Putous 2014: yllättävän hyvät hahmot

Viime vuonna tuli jo vähän sellainen fiilis, että jaksaako tuota Putousta enää katsella. Jotenkin eivät vitsit naurattaneet. Siitä huolimatta olen taas löytänyt itseni lauantai-iltaisin telkkarin äärestä, sillä vaikka en kovin usein ääneen hekotakaan, on tuo ohjelma kuitenkin ihan ok katsottavaa.

 

Seiskan lukijat äänestivät Putous-inhokkinsa!

Seitsemän Päivää-lehti on tehnyt gallupin Putous-hahmojen suosiosta. Ensimmäinen sija menee yllätysnimelle, sillä perinteisesti kärkikolmikossa on totuttu näkemään absurdejakin hahmoja. Jokainen muistanee Munamiehen, Marja Tyrnin Pallivahasta, Veli Sikiön, Timo Harjakaisen sekä Turuust kotoisin olevan it-yrittäjä Samppa Linnan? Nyt tilanne on yllättävä ja murteilla tai alakulttuurilla ei näytä jatko kuitenkaan häämöttävän. 

Putouksen innoittamana: tv-hokemat kautta aikojen!

Viihde, Huumori, Putous

Mikä on sinulle ollut se ikimuistoisin (hyvässä tai pahassa) tv-sarjasta kansan pariin levinnyt hokema? Entä mitä muita hokemia muistat? Nämä ovat tällä hetkellä kansakuntamme viihdekeskustelun kannalta tärkeitä kysymyksiä. Eilen saimme nähdä televisiosarja Putouksen ensimmäisen jakson viidennelle kaudelle. Uusia hokemia oli heti luvassa ja niitä voi toki nostaa esiin. Ilta-Sanomat järjesti odotetusti nettisivuillaan äänestyksen aiempien kausien parhaasta Putous-hokemasta.

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan

Ensi vuoden puolella vietetään taas televisiossa mielestäni hienoja aikoja. Tammikuussa alkava Putous on esityksessä jo viidettä tuotantokauttaan ja tuo joka jaksollaan n. miljoona katsojaa kuvaruudun ääreen. Eikä syyttä, ohjelmahan on joka tuotantokaudellaan vain parantunut, sisältö on ollut hauskempaa, hahmot parempia ja puitteetkin hienommat. Eräs suosikkihahmoni on edelleen viime kaudella nähty Riku Niemisen tulkitsema Veli Sikiö.

Julkaise syötteitä