*

Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Saksa

Hitlerin tabut - 28 pilleriä päivässä

Kun on lukenut uskomattoman kirjan Hitlerin huumeiden käytöstä, herää väistämättä kysymys, millaisten pillereiden ja piristeiden voimalla maailmaa nyt hallitaan. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentinvaalien kampanjat ovat niin rankkoja, että ei niitä seitsemänkymppinen vie läpi ihan kaurapuurolla ja kahvilla.

Venäjän Itä-Preussi, osa III

Kuurinhaffin laguuni Liettuan ja Kaliningradin alueen välissä oli aikoinaan kansainvälisesti suosittu lomakohde. 1800-luvulta alkaen Preussin kuningaskunnassa rakennettiin lukuisia huviloita ja parantoloita Itämeren kauniille rannikkoalueille. Rauschen, Neukuhren ja Cranz tulivat tunnetuiksi viihtyisinä ja moderneina puutarhakaupunkeina ja niiden talous perustui turismin ohella kalastukseen. Nykyään kaupungit tunnetaan Svetlogorskina, Pionerskina ja Zelenogradskina ja niiden kaduilla kuulee saksan sijasta pääasiassa venäjää.

Venäjän Itä-Preussi, osa II

Palasin taas historiallisen Itä-Preussin alueelle. Pääkaupunki Königsbergin sijasta matkani pääkohteeksi valikoitui tällä kertaa maailmankuuluista juustoista tunnettu Tilsit. Matkustin vuonna 1289 perustettuun rajakaupunkiin Liivinmaan ja Kuurinmaan kautta, kulkien halki Liettuan suuriruhtinaskunnan muinaisten metsien ja ylittäen Memeljoen Preussin kuningatar Luisen siltaa pitkin.

Joulurauhaa

I maailmansotaa käytiin tarkalleen 100 v sitten. Euroopassa taistelut olivat jakaantuneet kahdelle ilmansuunnalle: lännessä pohjoiseen Ranskaan, idässä Puolan alueelle. Saksa oli ajautunut aikomustensa ja tahtonsa vastaisesti kahden rintaman sotaan, kun Ranska ei kukistunutkaan muutamassa viikossa, kuten oli suunniteltu, ja Venäjän vastainen rintama vaati osansa miehistä ja resursseista.

Venäjän Itä-Preussi

Venäjälle kuuluva Kaliningradin alue on hieman alle miljoonan asukkaan eksklaavi Puolan ja Liettuan välissä. Alue käsittää historiallisen Itä-Preussin alueen pohjoisosat Liettuan Klaipedaa lukuun ottamatta ja sen pääkaupunki Kaliningrad tunnettiin toiseen maailmansotaan asti saksalaisena Königsberginä.

Saksalainen puuro

Ruoka, Matkailu, Saksa, Puuro

Palasin viikonmittaiselta saksanturneelta. Matka onnistui 90 %:sti. Ettäkö mihinkä se kymmenen rosenttia katosi. No – minäpä selvitän. Isä- Otto aikanaan anto matkaevääksi ohjeen ”Elä myöhästy ruokapöövvästä ja syö aennaa kun tarjottaan”. Enkä oo myöhästynnä ja aennaa ee oo tarjottu. Olin menomatkalla Helsingissä pari yötä siskon ja lankomiehen luona. Mikä voes olla mukavempoo kun herätä ennen aamupissillä käyntiä puurokattilan kolinaan. Oikein. Ei kerralla mikkään. Marjoja latjasin puuron päälle niin, että viellää ilettää.

Was ist das Ziel....

Viihde, Saksa

Upea laulu ja vieläpä saksaksi; mitä enempää voisi toivoa. Alexandra (1942-1969), kepeät mullat!

ellei näy/soi kunnolla, niin sitten täältä:

http://ok.ru/video/1201800602

Euroopan vaikutusvaltaisin nainen

Aina sitä oppii uusia asioita, kun kirjoja lukee. Eikö olekin hyvä tietää Euroopan vaikutusvaltaisimmasta naisesta, että hän ei pidä kovaäänisistä miehistä.

Korneliuksen kirjan mukaan Saksan liittokansleri Angela Merkel halveksii Putinin ylikorostunutta miehekkyyttä ja hänen metsästys- ja muskeliposeerauksiaan. Merkel ei pidä Berlusconin macho-olemuksesta eikä Sarkozyn itserakkaasta tyylistä.

Portugali ulkoisti vastuun tuomareille - oikein vai ei?

Portugalin ja Saksan välisestä alkulohko-ottelusta odotettiin etukäteen kiihkeää ja tasaista vääntöä kahden suuren jalkapallomaan välillä. Jo ottelun alussa kuitenkin näkyi, kuinka selvästi Saksa oli edellä ja kuinka paljon valmiimpi se oli peliin. Peli ratkesi viimeistään siinä kohtaa, kun Portugalin lataus (tai turhautuminen) meni yli ja Pepe hommasi täysin turhan punaisen puskettuaan Thomas Mülleria päähän. Tämän jälkeen ottelu meni pelailuksi.

Kuningas Jalkapallo alkaa ---

MTV3 urheiluosuudessa entinen huippujalkapalloilija Pasi Rautiainen 1] ei pysynyt housuissaan – vaan päästeli innolla sitä euforiaa, mihin Suomenkin jalkapallofanit keskittyvät pulleine jääkaappeineen. Uskon, että Pasi odottaa Saksan voittoa, sillä on heidän vuoro. Ehkä värittömämpää, mutta niin ihailtavan kurinalaista kuin muinoinen jääkiekon punakone 2] – klak-klak, ja viisi, ellei peräti seitsemän perättäistä Maailmanmestaruutta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä