Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Talviset ilmiöt

Taatanan talipallot

Ruoka, Talviset ilmiöt

Pakkaset ja talitintit saapuivat, mutta kaupoista ei löydy talitinteille talia. Ei edes kastiketarpeiksi ole enää lihatiskillä läskistä silavaa.

Lemmikkieläinhyllyssä on runsaasti tarjontaa, mutta ei ne viime vuoden talipallot enää tinteille kelpaa. Ei kukaan ihmisistäkään söisi ylivuotista jauhelihaa eikä läskiäkään jos sitä hyllyillä olisi.

Jos kauppahallista joskus onnistuu löytämään kunnon ihraa, eli läskiä niin siitä voi itse väsätä talipalloja tai laittaa niitä ihtiään linnuille ulos roikkumaan. Ne kelpaavat aina.

Jäätilanne 31. maaliskuuta

Ilmaston lämpeneminen vai mikä lie menossa, mutta aikaisemmin ei tällaisia ilmiöitä ole havaittu meidän järvellämme. Lahden kapeimmalta kohdalta jää murtui leveäksi railoksi.

Sininen hetki

Sininen hetki on talvinen valoilmiö. Se ilmaantuu heti auringon laskettua, mutta joka päivä sitä ei voi havaita. Tänään se havahdutti, kun kaikki värit ympäristössä muuttuivat. Oli tartuttava kameraan ennen kuin  hetki katoaa. Hetki 15.15 on kuvattuna. Ehkä huomenna tuo hetki ei tulekaan tai viipyilee jonkin hetken enemmän kuin tänään?

Miksi sanotaan, että sinisen hetken voi havaita vain talvella. Merelläkin on ollut sinisen hetki ja sen olen havainnut kesällä, kun kaikki muuttui äkkiä niin upean siniseksi.

Julkaise syötteitä