*

Jenkan tahti

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikka

Kummanko oluen ostaisit?

Hallituksen esitys alkoholilaiksi on eduskunnassa. Lain käsittelystä poikkeuksellisen tekee se, että hallituspuolueiden kansanedustajille on annettu vapaat kädet sen suhteen, sallitaanko jatkossa myös 4,8 - 5,5 -prosenttisten alkoholituotteiden myynti päivittäistavarakaupoissa vai ei. Asia on puhtaasti yksittäisten kansanedustajien käsissä, jos myös opposition edustajilla on vapaat kädet.

 

Pulouekartalle uusi puolue

Politiikka

Puoluekartalle on virallistettu uusi puolue. Se on muodostettu  vähäosaisten, pienipalkkaisten ja työväkeä  vastaan taistelevien, vanhapuolue "persujen"  riveissä vaikuttaneiden  "karkurisoturien"  voimin.  Uuusi "kaaderi" käy taistoon  parempiosaisten puolesta nyt aika vähäisellä kokoonpanolla. Saas nähdä miten petetty  rahvas reagoi?  Antaako se "äänestäjäpäättäjänä"  taas kerran "körmyyttää" itseään? 

Ministerin outo kysymys Mehiläisestä

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) harmitteli tänään kovasti, kuinka terveysalan jättiyritys Mehiläinen kehtaa samaan aikaan vaatia poliitikoilta valinnanvapautta terveydenhuoltoon ja toisaalta tehdä itselleen monopoliaseman antavan sopimuksen lappilaisten kuntien kanssa.

Entä jos kävisi ikävästi: Voisiko keskusta vielä vaihtaa presidenttiehdokasta?

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ilmoitti maanantaina ikävän uutisen. Hänet oli perjantaina toimitettu sairaalahoitoon sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

Isku on kova kenelle tahansa ehdokkaalle, mutta aivan erityisen kova se on ehdokkaalle, joka on viritellyt kampanjaansa aina kesästä 2016 asti. Vanhasesta tuli ehdokas, koska hän väkevästi halusi ehdokkaaksi.

Länsi-Pohjan sote-ulkoistus turvaa käytännössä vain kustannusten kasvun

Rahoja sijoitettaessa on suotavaa tehdä aina riskianalyysi. Yksityissijoittajan suojaamiseksi esimerkiksi sijoitusrahastojen tulee kertoa rahaston riskeistä. Yksi riski, joka koskee lähes kaikkia sijoitusmuotoja ja monia sopimuksiakin, on vastapuoliriski. Siis riski siitä, että vastapuoli ei pysty vastaamaan sopimusvelvoitteistaan toista osapuolta kohtaan. Riskiä voi hallita esimerkiksi vakuuksilla.

Kokoomuksen Orpo ja Pietikäinen: länget veroparatiiseille! YM.

Politiikka

 

VAI ONKO TUO VAIN KOKOOMUSBLUFFIA  HÄRSKIIN VERONKIERTOON?

Suurin oppositiopuolue SDP syyttää hallitusta toimettomuudesta  uusien veronkiertopaljastusten ja niin sanottujen Paratiisin paperien johdosta. Mutta tuskin Suomen hallituksen hartiat riittävät  yksin asian saamiseksi globaalisti järjestykseen. "Mitä isot edellä sitä pienet perässä."

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kiistää hallituksen toimettomuuden:

Miksi rehelliset ja epäitsekkäät rikkaat ovat tarpeellisia?

Politiikka

Hyvinvointivaltio edellyttää  epäitsekkäitä rikkaita ”patruunahahmoja”.  Panamapapereita ja verotietojen supertuloja hämmästeltäessä saattaa unohtua ,  että  rehellisistä rikkaista koituu kaikille yhteistä hyötyä, eikä  verotulot ole edes suurin hyöty yhteiskunnalle.

Rikkaiden maksamien verojen lisäksi  yleistä hyötyä on muistakin rikkaiden peruspiirteistä, kirjoittaa ”rikkaiden puolustuspuheessaan” erikoistoimittaja Jan Hurri Taloussanomissa.

Lainopillinen arvio henkilön kuljettamisesta auton tavaratilassa

Kotimaa, Politiikka, Autoilu

Tänään on uutisoitu Timo Soinin (sin) valtiosihteerin Samuli Virtasen poistuneen kesäkuussa pääministeri Sipilän (kesk) virka-asunnolta Kesärannasta henkilöauton tavaratilassa. Uutisointi lähti liikkeelle kansanedustaja Tiina Elovaaran blogikirjoituksesta, jossa hän myöntää Virtasen käyneen perussuomalaisten puoluekokousviikonloppuna Kesärannassa. Lisäksi Elovaara toteaa että "Peräkontissa saa matkustaa, jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen".

Aktivistiyrittäjät haastavat poliitikot

Paljon julkisuutta ronskilla huumorillaan ja perinteisen yritysjargonin hylkäämällä keränneen armeijatavaran erikoisliike Varustelekan yrittäjä Valtteri Lindholm kertoi eilen illalla julkisessa Facebook-päivityksessään löytäneensä Mikkelistä pienen hattukaupan, joka myi hyvin edullisesti villasta tehtyjä "duunarilätsiä".

Yhden asian äänestäjä

Politiikka

Viimeaikoina on kuultu paljon puhetta yhden asian puolueesta. Yleensä kyse on persuista ja annetaan ymmärtää, että persut on vain maahanmuuttoasioiden puolue.

Mutta toisaalta kaikki puolueet profiloituu johonkin. Kokoomus kaiken yksityistämiseen ja myymiseen, Vihreät luonnon tuhoamiseen ja rasistiseen ihmisten solvaamiseen ja vihapuheeseen.

Vasurit räkii ja hakkaa ihmisiä kadulla naamarit päässä, Keskusta ajaa maaseutuja alas ja pakkoasuttaa ihmisiä suuriin kaupunkeihin.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä