*

Jenkan tahti

Arkiherkku: Uunibroileri ja kookosriisi

  • Uunibroilerin kyljessä maistuvat kookoksella ja currylla maustettu riisi sekä seesamipavut.
    Uunibroilerin kyljessä maistuvat kookoksella ja currylla maustettu riisi sekä seesamipavut.

Broilerin koipireidet ja rintaleikkeet ovat helppoa ja vähävaivaista arkiruokaa. Vain pienet esivalmistelut, ja kana saa hautua uunissa paistopussissa tunnin tai vaikka puolitoista. 

 

Tavallista riisiä voi puolestaan piristää pienillä kikoilla, jolloin ruoan kanssa ei tarvita erillistä kastiketta lainkaan. Tällä kertaa keitin basmatiriisin kookosmaidon ja veden sekoituksessa ja maustoin lisäkkeen currylla ja kurkumalla. Viimeksi mainitut voi hyvin jättää poiskin ja antaa vain ripauksen suolaa korostaa kookoksen makua.

 

Tällä kertaa tein vielä lisäkkeeksi seesamipapuja, jotka mielestäni sopivat hyvin aasialaisvivahteisen kookosmaun kanssa. Toistin kookosteemaa käyttämällä broilerin mausteena kookosrasvaa.

 

Uunibroileri

 

Broileria, esimerkiksi koipireisiä syöjien määrän mukaan

kookosrasvaa

suolaa ja pippuria

currya

raastettua sitruunankuorta ja -mehua

 

Tee veitsellä viiltoja broilerin nahkaan. Hiero pintaan kookosrasvaa. Ripottele mausteet ja raasta sitruunankuori koipien päälle. Laita broileri paistopussiin ja purista sekaan vielä sitruunamehua. Myös itse sitruunan voi laittaa paistopussiin. Leikkaa yksi pussin kulma auki ja laita 175-asteiseen uuniin vähintään tunniksi.

 

Kookosriisi

 

Valmista basmatiriisiä pakkauksen ohjeen mukaan, mutta vaihda osa vedestä kookosmaitoon. (Itse tein riisiä kaksi annosta. Laitoin 2 dl kookosmaitoa ja 1 dl vettä ja 1,5 dl riisiä.)

Kiehauta kookosmaito-vesiseos (mielellään pinnoitetussa kattilassa, ettei neste pala pohjaan). Mausta ripauksella suolaa sekä halutessasi currylla ja kurkumalla.

Lisää riisi ja keitä 12 minuuttia hiljalleen kannen alla. Hauduta lopuksi muutama minuutti. (Tai toimi pakkauksen ohjeiden mukaisesti.)

 

Seesamipavut

 

1 pss (300g) pitkiä pakastepapuja

loraus rypsiöljyä

suolaa ja mustapippuria

noin kourallinen seesaminsiemeniä

loraus sitruunamehua

pieni loraus seesamiöljyä

 

Pyörittele papuja öljyssä pannulla melko kovalla lämmöllä, kunnes pavut ovat sulaneet ja melkein kypsiä. Mausta ja lisää seesaminsiemenet. Lisää aivan lopuksi sitruunamehu ja seesamiöljy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juhani Nurminen

Suosittelen kaikille riisin vaihtamista kotimaiseen ohraan.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset