Jenkan tahti

Arkiherkku: Välimeren broilerikastike

  • Broilerikastikkeeseen tulee muun muassa rusinoita ja omenamehua. Kuva: Juha Tamminen
    Broilerikastikkeeseen tulee muun muassa rusinoita ja omenamehua. Kuva: Juha Tamminen
  • Kastikkeen voi tarjota pastan, riisin tai couscousin kera.
    Kastikkeen voi tarjota pastan, riisin tai couscousin kera.

Tämä uusi reseptilöytö oli napakymppi: siihen sai käytettyä jääkaapissa lojuvat tuorejuuston tähteet ja muutoinkin ainekset löytyivät valmiiksi kotoa; siinä on jotenkin jotain erilaista ja jännää (toisaalta paljon myös tuttua) ja se maistui hyvältä sekä minun että mieheni suussa.

 

Valiolta bongattu välimeren broilerikastike on hyvä arki-illan vaihtoehto perinteiselle curry- tai homejuustobroilerille. Kastiketta voi tarjota niin pastan, riisin kuin couscousinkin kera. Tai miksei perunoidenkin, jos siltä tuntuu.

 

Lisäsin ohjeeseen pinjansiemeniä – niiden tilalla voisi ensi kerralla kokeilla vaikka mantelilastuja. Tuoreella yrtillä (esimerkiksi basilikalla) voi viimeistellä annoksen. Jos maustettua tuorejuustoa ei satu kaapissa olemaan, voi tietysti käyttää maustamatonta (tai esim. creme fraichea) ja lisätä yrttien määrää.

 

Kätevä ruoka myös sikäli, että pastan keitinveden ja itse pastan kiehuessa sain tehtyä kaikki ruokaan liittyvät esivalmistelut ja itse kastikkeen.

 

Välimeren broilerikastike

 

250 g maustamattomia broilerinsuikaleita

ripaus suolaa ja pippuria

1 sipuli

n. 0,5 dl oliiveja paloiteltuna

n. 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna

n. 0,5 dl vaaleita rusinoita

n. 2 dl omenatuoremehua

100–200 g yrteillä ja / tai valkosipulilla maustettua tuorejuustoa (minä käytin Philadelphiaa)

kourallinen pinjansiemeniä paahdettuna

 

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja laita sivuun odottamaan. Paista broilerisuikaleet tilkassa tomaattien öljyä ja mausta. Vähennä lämpöä ja lisää pilkottu sipuli. Anna kuullottua. Lisää oliivit, tomaatit ja rusinat ja sekoittele. Jos haluat, lisää tässä vaiheessa kourallinen vehnäjauhoja suurukseksi. Lisää sitten omenamehu ja anna kuplia noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi tuorejuusto kastikkeen joukkoon ja kuumenna. Viimeistele pinjansiemenillä ja halutessasi tuoreella yrtillä. Tarjoa pastan, riisin tai couscousin kanssa.

 

Lisää arkiherkkuja täällä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset