Jenkan tahti

Nigellissima Suomen tv:ssä!

Nigella Lawson ja Italia. Kaksi lempiasiaani ruokasaralla on nyt yhdistetty! 

 

Toki olen pannut merkille jo aiemmin, että Lawsonilta on ilmestynyt italialaisvaikutteisiin pohjautuva kirja ja tv-sarja, joka kantaa nimeä Nigellissima. Eilen kuitenkin havahduin viime hetkellä siihen, että nyt tuo sarja tulee myös Suomen televisiosta.

 

Digiboksini tallennustila on kerta toisensa jälkeen täyttynyt Nigellan aiempien tv-sarjojen jaksoista, joita olen katsellut monen monta kertaa. Jossain vaiheessa jaksot on aina lopulta täytynyt poistaa. Nyt tiedossa on vain kuusi jaksoa uutta sarjaa, joten ehkäpä ne mahtuvat toviksi boksille.

 

Yleisradio on oudolle tyylilleen uskollisena nimennyt Nigellan tv-sarjan ihan ihmeellisesti. Makumatka Italiaan, siis täh…? Nigellissima kuvaa sarjaa paljon paremmin. Outoa myös jättää Nigellan nimi kokonaan sarjan nimessä mainitsematta, sen verran iso tv-tähti on kuitenkin kyseessä.

 

No, valitus sikseen. Ainakin sarjan ensimmäinen jakso täytti täysin odotukset. Käytännössä kaikki jaksossa esitetyt reseptit ovat sellaisia, joita olen valmis kokeilemaan saman tien ja osaan jo nyt sanoa, että eivät ne ruoat ainakaan pahalta maistu.

 

Lawsonin reseptit ovat helppoja valmistaa, enkä ole tainnut kertaakaan pettyä hänen keitoksiaan kokeillessani. Mitään dieettiruokaa ei Nigellalta kylläkään voi yleensä odottaa.

 

“En yritä olla italialainen, mutta haluan tuoda Italian henkeä omaan kotiini.” Näin Lawson suunnilleen kuvailee ideologiaansa sarjan ensimmäisessä jaksossa. Juuri samoin ajattelen itsekin, joten ei kai ihme, että niin fanitan tuota brittikokkia.

 

Ensimmäisestä jaksosta kenties ensimmäisenä menee kokeiluun sisilialainen pesto. Tosin taidan vähän tehdä omaa tutkimustyötä ja katsoa, noudatanko Lawsonin reseptiä ihan kirjaimellisesti…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nigella on kai pahassa huumekoukussa. Oletko kuullut siitä?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Hui, no en. Etäisesti olen seurannut hänen avioerosotkuaan, mutta en oikein muutenkaan seuraa julkkisjuoruja. Tuossakin pistää silmään sana "kai"... Toivottavasti kyseessä pelkkä huhu.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Naitsellalla on huumekoukku..niin väittää ainakin kaksi,yhtä tärkeisiin aiheisiin paneutunuta "laatulehteä".Ei tule kauheesti katseltua Nigellaa,kun ei tällainen vanha kokkeli enää jaksa.Nigella on englannin
Sikke Sumari.Suuria ruokaguruja,mutta millä ansioilla.Katsoin areenasta tuon ohjelman ja loppuoäätelmä siinä tehdyista ruoista oli,että..no huh huh.Siinä syötiin onnellisen näköisinä varsin mautonta ruokaa.Kun sieltä vinkkejä ottaa,niin kannatta tosiaan soveltaa ja käyttää omaa nuppiaan.
Italialaisesta keittiöstä ei voi puhua sitä se ei ollut ja taishan se sanoa itsekkin ottaneensa vain vaikutteita.Runsas parmesaanin ja valkosipulin käyttö ei vielä ruoasta italialaista tee.Noilla kahdella saa ruoan myös pilatuksi alta aikayksikön.
Mutta jotain hyvääkin..muutama vuosi sitten,siippa oli tätä katsonut joulun tienoilla ja sai sieltä joulukinkkuohjeen.Sillä on meillä menty
sen jälkeen..hyvä ja maukas.Ohje löytyy ainakin kommentissani Alsion Arin
jouluruokablogissa.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

No jaa, kyllä ne italialaisetkin käyttävät parmesaania ja valkosipulia. Ja itse tykkään siitä, että Nigellan ohjeet eivät ole mitään huippukokkien näperryksiä, eikä Nigella väitäkään olevansa autenttisen italialainen, kuten itsekin sanoit. Makunsa kullakin :) P.S. Mun mielestä Sikkekin on ihan ookoo!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joskus katsoin Nigellaa ja olihan se hyvää viihdettä. Parhaiten ruoanlaittoon saa virikkeitä kyllä jos saa kutsun syömään jonkun luo joka on vähän itseä viitseliäämpi. Sitten voi matkia sitä isäntää tai emäntää.