Jenkan tahti

Näyttävä juustokakku joulupöytään – tai uuteenvuoteen

  • Granaattiomenan siemenet ja pistaasipähkinät tuovat joulun värejä ja tunnelmaa jäätelöjuustokakkuun.
    Granaattiomenan siemenet ja pistaasipähkinät tuovat joulun värejä ja tunnelmaa jäätelöjuustokakkuun.

Meidän joulupöydässämme oli tänä vuonna vanhojen tuttujen (laatikot, kinkku, rosolli, taatelikakku, juustotarjotin jne.) lisäksi ihan uusia ruokatuttavuuksia.

 

Niistä yksi oli kahvipöydän hienon näköinen mutta hurjan helppotekoinen jäätelöjuustokakku. Tämä sopisi yhtä hyvin myös vuodenvaihteen juhliin (tai oikeastaan mihin vuodenaikaan tahansa). Pohjaan voi käyttää pipareiden sijasta esimerkiksi Digestive-keksejä (joiden sekaan voi halutessaan lisätä vaikka kanelia) ja kermamassaa voi maustaa mielensä mukaan. Tulipa mieleeni, että pohjan voisi jättää kokonaan poiskin ja tehdä pelkkää täytettä “jäätelöksi”.

 

Kakussa ei ole lainkaan liivatetta eikä myöskään kananmunia, mikä tekee siitä allergiaystävällisemmän ja entistäkin helppotekoisemman. Kaiken lisäksi tarjottavan voi tehdä reilusti etukäteen, sillä se laitetaan pakastimeen. 

 

Ohjeen muokkasin Santa Marian resepistä, jonka bongasin lehtimainoksesta. Netistä en ohjetta löytänyt.

 

Tästä tuli melkeinpä "tuhannen ja yhden yön" juustokakku, sillä mausteet ja koristeet – kardemumma, appelsiininkuori, granaattiomena ja pistaasit – ovat suoraan Lähi-idästä. Eri mausteilla tunnelmaa voi vaihdella tosi helposti.

 

Näyttävä jäätelöjuustokakku

 

Pohja:

n. 150 g piparkakkuja

100g voisulaa

 

Täyte:

3 dl kermaa

1 prk (200 / 250 g) mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

1 vaniljatanko ja / tai 1 tl (maun mukaan) vaniljasokeria

1 tl kardemummaa 

puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna

 

Murskaa piparit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa. Levitä seos voidellun irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Vatkaa kerma. Lisää muut ainekset kerman joukkoon ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku. Levitä täyte pohjan päälle ja laita vuoka pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi. Ota kakku huoneenlämpöön n. vartti ennen tarjoilua.

 

Koristele kakku esimerkiksi: 

- granaattiomenan siemenillä ja murskatuilla pistaasipähkinöillä

- pähkinöillä

- hedelmillä

- perinteisillä kakunkoristeilla, kuten hopeahelmillä

 

Oikein hyvää joulun jatkoa kaikille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Hyvä idea koristella granaattiomenien siemenillä ja pistaasipähkinöillä.
Kakku pitää varmaan kerralla syödä.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Pakko myöntää, että koristeluidea ei ollut omani, vaan oli alkuperäisessä reseptissä :) Joo, kai tuo olisi hyvä suht pikaiseen tuhota...tosin me kyllä laitoimme kakunjämät jääkaappiin ja niitä syötiin vielä tänäänkin. Mutta pakkaseen ei kyllä varmaan enää kannata laittaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tytär ja miniä häärivät keittiössä, ihanaa! Voisin kysäistä saisiko tuonkin huomiseksi, aineksia on:)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Tässä on kätevät ainekset, kun usein löytyvät kotoa valmiiksi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Meidän kodista ei löydy valmiina pistaasipähkinöitä ja granaattiomenia.
Ei piparkakkujakaan koska en pidä niistä.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Enpäs olekaan väittänyt, että niitä monilta löytyisikään. Pointti oli juuri se, kuten tuossa tekstissäkin todetaan, että noita kakun mausteita ja koristeita voi vaihdella fiiliksen ja kaapin sisällön mukaan. Ja pohjaan voi käyttää Digestive-keksejä tai miksei vaikka kaurakeksejä jne. Oiskohan tämä nyt tarpeeksi monta kertaa sanottu...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Gruusiassa melkein kaikki ruuat koristeltiin granaattiomenien siemenillä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ihmetyttää tuo 3 dl tomusokeria, kun pohjanaineksetkin ovat melkoisen makeita. Tein elämäni ensimmäisen juustokakun noin viikko sitten ja jätin kokonaan tomusokerin pois. Ihan maittavaa ja hyvää tuli ilmankin. Digestive-keksit ja oivariinia pohjaan. Sekoitin tuorejuustoon nutellaa, jossa hasselpähkinää. Tuli suklaanmakua ja veistelin suklaasta lastuja vielä koristeeksi. Ihan riittävän makea niin. Piparkakkuja voisi todella myös kokeilla. Kiva koristelu idea sinulla.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #8

Aika makeaa siitä tulikin, vaikka taisin itse laittaa vähän vajaita sokeridesejä. Eli voi kyllä vähentää määrää. Sitä en sitten tiedä, miten vaikuttaa kakun koostumukseen.

Nutellahan on ihan älyttömän makeaa, että ei ihme, ettei tarvinnut sokeria lisätä :)

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset