Jenkan tahti

Runebergin muffinit

  • Runebergin muffinit kotiäidin tyyliin. Eli vapaalla kädellä. Voihan niitä sanoa rustiikkisiksi!
    Runebergin muffinit kotiäidin tyyliin. Eli vapaalla kädellä. Voihan niitä sanoa rustiikkisiksi!

Hyvää Runebergin päivää! 

 

En olisi välttämättä muistanut koko päivää torttuineen, ellei asia olisi tullut puheeksi naapurin kanssa edellisiltana lenkkisaunassa. Naapuri kertoi tekevänsä joka vuosi runebergintorttuja ja muisteli, mitä hänen vakioreseptissään oli.

 

Tunsin itseni vähän Fredrika Runebergiksi, kun tänään sain äkkiseltään päähäni tehdä noita Fredrikan kehittelemiä torttuja. Joululta oli jäänyt juuri täydellinen määrä piparkakkuja, ja myös sokerikuorruteputkilo lojui vielä kaapissa. Vadelmahilloakin oli purkillinen kuin tilauksesta. Fredrika Runeberginhän kerrotaan luoneen torttureseptin niistä aineksista, joita kaapissa sattui olemaan.

 

Tein tortut, tai siis minun tapauksessani muffinit, Valion reseptin pohjalta. Vaihdoin vain keksimurut piparkakkuihin ja lisäsin vadelmahillon vasta paistettujen torttujen päälle. Kerman sijasta käytin maitoa, koska kermaa ei sattunut olemaan. Punssin / rommin jätin pois, mutta muffinit voi kostuttaa ennen hillon lisäämistä.

 

Runebergin muffinit

n. 16 kpl 

 

200 g voita

1 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

2 munaa

1 dl maitoa (tai kermaa)

3,5 dl vehnäjauhoja

0,8 dl mantelijauhetta (tai -rouhetta)

1,5 dl piparimuruja (tai keksimuruja)

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl kardemummaa

 

Päälle vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Halutessasi kostuta muffinit punssin / rommin ja veden seoksella. Laita jokaisen muffinin pinnalle noin 1 tl hilloa ja pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Huhhahhei, ja rommia pullo. Olen kerran anno domini väsännyt kun oli tulossa vieraita ja Ruuneperin päivä osui kohdalleen, askartelin tinapaperista vuokia. Hyviähän ne ovat ja kaiketi voisi pakastaakin, ja mikä ettei varsinkin muffinsvuokiin hämättyinä voisi muulloinkin syödä, mutta paikallisesta leipomosta tuli tällekin vuodelle:)