Jenkan tahti

Arkiherkku: Appelsiinibroileri

  • Appelsiinibroileri on kiva vaihtoehto perinteiselle currykastikkeelle.
    Appelsiinibroileri on kiva vaihtoehto perinteiselle currykastikkeelle.

Appelsiinien sesonki on käynnissä! Mehukkaita appelsiineja ahmii ilokseen sellaisenaan, mutta niitä voi myös käyttää simppeliin mutta maistuvaan kanaruokaan, jos vaikka se tavallinen currykastike ei tällä kertaa nappaa.

 

Toki kastikkeen voi tehdä myös tuoremehusta, mutta tuoreista appelsiineista tulee aina parempaa. Kastikkeen voi viimeistellä kalvoistaan irrotetuilla appelsiiniviipaleilla. 

 

Appelsiinibroileri

 

n. 400 g broilerin fileetä suikaleina

öljyä paistamiseen

savustettua paprikajauhetta, valkopippuria

iso nokare voita

muutama valkosipulin kynsi

pari-kolme rkl vehnäjauhoja

2 appelsiinin mehu eli n. 2 dl mehua (tai tuoremehua)

2,5 dl (ruoka)kermaa + vettä

1 kanaliemikuutio

loraus hunajaa

(suolaa tarvittaessa)

 

Paista broilerisuikaleet öljyssä kovalla lämmöllä. Vähennä sitten lämpöä ja mausta. Lisää sitten voi ja pieneksi pilkottu valkosipuli pannulle, sekoittele kunnes voi sulaa ja valkosipuli kuullottuu. Lisää vehnäjauhot, sekoittele. Lisää sitten mehu, kerma ja tarvittaessa vettä, kunnes kastike on mielestäsi sopivan paksua. Murustele liemikuutio ja lorauta hunaja joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi riisin ja salaatin kera.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.