*

Jenkan tahti

Arkiherkku: Tomaatti-fenkolipata

  • Tomaatti-fenkolikeitto toimii paitsi paistetun kuhan kanssa...
    Tomaatti-fenkolikeitto toimii paitsi paistetun kuhan kanssa...
  • ...myös pataruokana broilerin kera.
    ...myös pataruokana broilerin kera.

Tästä reseptistä saa loihdittua paitsi maittavan arkiherkun, myös juhlavamman ruokalajin vaikkapa treffi-iltaan. Olinkin pyöritellyt mielessäni kuha-bouillabaissen reseptiä aikomuksenani sellainen kehitellä, mutta en ehtinyt, kun tomaattinen kuha-fenkolikeitto tuli vastaan Hesarin ruokaosiossa.


Keitosta tuli superhyvää. Ja kun käyttää hieman niukemmin nestettä, saa pataruoan. Kuhan kanssa ruoka on hienostunut ja juhlavakin, mutta tomaatti-fenkolipata sopii yhtä hyvin broilerinkin kaveriksi. Tai kasvisruoaksi ihan sellaisenaan! Arkiversiosta tai muutenkin voi halutessaan jättää valkoviinin pois (siinä tapauksessa lurauttaisin sekaan hieman sitruunamehua), mutta minä kyllä mielelläni sitä käytän, jos kaapissa sattuu olemaan. Tuoreiden tomaattien sijasta voisi käyttää säilykkeitä – mutta laadukkaita, esimerkiksi Muttilla on kokonaisia kirsikkatomaatteja purkissa.


Kuten miehenikin totesi, tämän reseptin aineksista ei voi tulla kuin hyvänmakuista ruokaa!


Tomaatti-fenkolipata (tai keitto)


1 salottisipuli

2 valkosipulin kynttä

1 fenkoli

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl timjamia

(maun mukaan chilihiutaleita tai tuoretta chiliä)

2 rkl tomaatipyreetä

1 dl valkoviiniä

500g kirsikkatomaatteja

1 paprika

4 dl vettä (keittoon 6–7 dl)

3 tl sokeria

1 tl suolaa

1 pss (0,5 g) sahramia


Lisäksi kuha- tai broilerifileitä


Päälle raastettua parmesaania tai manchegoa


Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää suikaloitu fenkoli ja kuullota hetki, lisää sitten mausteet. Lisää tomaattipyree ja kuullota sitäkin hetki. Lisää sitten valkoviini ja anna kuplia hetken. Laita sekaan tomaatit, paprika, vesi, sokeri, suola ja sahrami. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.


Jos käytät kuhafileitä, halkaise ne kahtia ja paista palat voissa pari minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.


Broilerinfileen voit halutessasi marinoida etukäteen esimerkiksi reseptin mausteilla. Tai maustaa öljy-voiseoksessa paistetun broilerin yksinkertaisesti suolalla ja pippurilla. Broilerin kera voit tarjota myös riisiä.


Raasta lopuksi juustoa annosten päälle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset