Jenkan tahti

Omituinen meloni

  • Pepino eli päärynämeloni kaupasta tulleena....
    Pepino eli päärynämeloni kaupasta tulleena....
  • ...halkaistuna...
    ...halkaistuna...
  • ...ja hedelmäsalaatissa.
    ...ja hedelmäsalaatissa.

Tulipas vastaan uusi tuttavuus kaupan hedelmätiskillä. Tällainen violetti-keltaraitainen kummajainen maksoi vain 1,85 euroa kilolta, joten pitihän yksi sellainen ostaa. Ihan mielenkiinnosta.

 

“Tiger leopard vesimeloni”, ilmoitti kauppa tämän kaverin nimeksi. Ystävämme Google ei löytänyt lainkaan sen nimistä vesimelonia tai mitään muutakaan hedelmää. Kaikenlaisia Google-hakuja pitikin tehdä, kunnes älysin kirjoittaa hakukenttään “purple melon fruit” – ja sitten tärppäsi.

 

Pepino eli päärynämeloni. Joka ei ilmeisesti kuitenkaan ole meloni. Englanninkielinen lähde kertoi, että pepino kuoritaan ja käytetään hunajamelonin tapaan. Niinpä kuorin ja pilkoin pepinoni ja heitin sen hedelmäsalaattiin. Vasta sen jälkeen luin Kotimaisten kasvisten sivuilta, että myös kuorenkin olisi voinut syödä, vaikka se usein onkin kirpeää. Hitsi, nyt jäi kuori maistamatta!

 

Kaikkiaan hedelmä oli mielestäni oikeastaan aika mauton. Maku muisuttaa hunajamelonia ja päärynää, mutta laimeampana. Pepino ilmeisesti tarkoittaa kurkkua espanjaksi, ja kurkkua maku kyllä tavallaan muistuttaakin. Ihan raikas, mutta mieto. Hauska uusi tuttavuus kuitenkin, ja kuoren kanssa näyttävä hedelmä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

On kiva kokeilla uusia hedelmiä. Ei ole tuo vielä tullut vastaan. Tänään fb:ssä oli linkki hauskoihin vihanneksiin. Laitan sen iloa tuottamaan muillekin, jotka blogiasi lukevat. http://www.playbuzz.com/arielw/17-vegetables-who-f...