Jenkan tahti

Napakymppi: Paholaisen hillo ja juustokeksi

  • Paholaisen hillo ja juusto toimivat tunnetusti loistavasti, mutta suolakeksi tuo vielä oman ulottuvuutensa yhdistelmään.
    Paholaisen hillo ja juusto toimivat tunnetusti loistavasti, mutta suolakeksi tuo vielä oman ulottuvuutensa yhdistelmään.
  • Paholaisen hillo ja juusto toimivat tunnetusti loistavasti, mutta suolakeksi tuo vielä oman ulottuvuutensa yhdistelmään.
    Paholaisen hillo ja juusto toimivat tunnetusti loistavasti, mutta suolakeksi tuo vielä oman ulottuvuutensa yhdistelmään.

Törmäsin hiljattain todella maukkaaseen makuyhdistelmään, kun päätimme viimein avata jo tovin jääkaapissa nököttäneen Hiidenhillo-purnukan.

 

Sain heti vision: suolakeksi, sen päälle maustamatonta tuorejuustoa ja lopuksi nokare mietoa Hiidenhilloa (tai toki vaikka itse tehtyä paholaisen hilloa). Ja sehän oli napakymppi! Tässä yhdistyvät keksin suolaisuus, hillon makeus (ja tulisuus) ja tuorejuuston raikkaus. 

 

Että vinkiksi vain. Kuten mieheni sanoi, tällaiset keksit olisivat ihan mukavaa tarjottavaa vieraillekin.

 

Paholaisen hillo on muutenkin tietysti loistava lisäke. Sopii esimerkiksi lihan kuin lihan kaveriksi. Nyt haaveilen broilerin rintafileestä vuohenjuustolla ja paholaisen hillolla…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jee, jee Jerry Cotton: olen kauemminkin kuin pari vuotta etsiskellyt itse tehtyä juustokeksiohjetta joulun aluksen glögitarjoiluun, mutta tuostahan siihen enemmänkin kuin korvikkeeksi olisi - eikun säveltämään. Eikä tarvitse jouluakaan odottaa.

Dänks ideasta.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Sehän oli vähän sit niin kuin tilauksesta! Kiva, että tästäkin oli hyötyä jollekin :)

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Minä yhdyn kiitoksiin :) Mistä kaupoista muuten löytyy Hiidenhilloa? En ole nähnyt sitä missään Suomessa - tai en ole kait osannut edes hakea sitä hyllystä. Jenkeissä asuessani tarjosin usein vieraille pikkupaloina suosittelemaasi yhdistelmää - maustamatonta tuorejuustoa suolakekseile ja päälle Pepper jellyä. Ai että oli mahtava makuelämys.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Eipä kestä!

No voi sun, mistäköhän kaupasta tuo löytyi. Sen oli varmasti pakko olla joku Citymarket tai Prisma, siis ihan tavallinen iso kauppa.

Mutta voipahan tuota näköjään tilata netistäkin: http://www.poppamies.fi/product_info.php?products_...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Toiminimi Sotkamon täyssäilyke tekee Paholaisen hilloa, joka koostuu paprikasta, tomaatista, sokerista, rypsiöljystä, valkosipulista, chilistä omenaviinietikasta, mustapippurista ja suolasta (0,3 %). Eli hiukan erilaiset ainesosat, mutta lienee kokeilemisen arvoinen (pitääpä käydä kaupasta keksejä ja juustoa).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #6

Joo, varmaan monikin valmistaja tekee erilaisia versioita paholaisen hillosta. Kaikki varmasti hyviä :) Ja tosiaan sitä voi tehdä myös itsekin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Eiköhän paholaisenhillo menisi pääsiäislampaankin kyytipoikana, muiden sörsseleiden ohella, ja netissäkin on ohjeita. Sokeria siinä tosin on niim maan perusteellisesti, jotta periaatteella vähän mutta hyvää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juu, paholaisenhillo oli kyllä Jenniltä lyömätön idea alkaneelle grillikaudellekin, ja sopii myös metsästäjän pakastimessa olevaan hirveeseen lihaan.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Olen nähnyt paholaisen hilloa kaupan hyllyllä, mutta ollut epäilevällä kannalla. Kiva nähdä, että suositellaan. Ja mainio käyttöohje, keksiä, tuorejuustoa ja hilloa!

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset