Jenkan tahti

Uusi aamiaisherkku

  • Jogurttia, kaurahiutaleita, kuivattuja aprikooseja...
    Jogurttia, kaurahiutaleita, kuivattuja aprikooseja...
  • ...sekoitetaan ja lisätään paloiteltu nektariini. Siinäpä se.
    ...sekoitetaan ja lisätään paloiteltu nektariini. Siinäpä se.

Aamiaisen valmistaminen tuntuu joskus ylivoimaiselta. On aamuja, jolloin pitäisi vain äkkiä saada suuhunsa jotain – mielellään maistuvaa ja ravitsevaa, nopeasti valmistuvaa purtavaa.

 

Minun “hittiaamupalakseni” on viime aikoina noussut tuorepuuro. Taisin bongata ohjeen Vauva-lehdestä. Tuorepuuron voi tehdä jo illalla valmiiksi muhimaan jääkaappiin. Tosin jos tämän unohtaa, ei vahinko ole suuri: vähän hiutaleita ja hedelmiä tai marjoja jogurtin sekaan aamulla, niin siinähän se on. Siis tosi simppeliä ja nopeaa. Miksi en ole tajunnut tätä aikaisemmin? Tuorepuuro maistuu myös meidän perheen naperolle.

 

Makumahdollisuudet ja -yhdistelmät ovat rajattomat. Ideana on siis se, että jogurtin sekaan heitetään kaura- tai muita hiutaleita, hedelmiä, marjoja ynnä muuta mielen mukaan. Yön yli muhiessaan hiutaleet pehmenevät ja syntyy “puuroa”. Mutta kuten sanottu, minä olen välillä laittanut hiutaleet sekaan vasta aamulla – silloin purutuntumaa on enemmän, mutta eipä se ole haitannut. 

 

Tässä yksi esimerkki tuorepuurosta:

 

2 dl maustamatonta jogurttia 

loraus maitoa tai muuta nestettä, jos jogurtti on paksua

0,5-1 dl kaurahiutaleita

kuivattuja aprikooseja paloiteltuna

tuoreita marjoja

 

Sekoita jogurtti (ja neste), kaurahiutaleet ja kuivatut hedelmät keskenään ja anna olla jääkaapissa yön yli. Lisää aamulla joukkoon marjat (ja tarvittaessa lisää nestettä, jos puuro on liian “tönkköä”) ja nauti.

 

Myös lapsiperheiden kestosuosikki banaani on hyvä lisä tuorepuuroon. Se tuo hieman usein kaivattua makeutta joukkoon. Toki myös kuivahedelmät ovat makeita. Marjojen sijaan jogurttipuuroon voi lisätä hedelmiä; esimerkiksi nektariinit sopivat mainiosti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jos marjat tai hedelmät ovat happamia saatan lisätä pikkasen hunajaa.
Minä syön jugurttiryynihedelmämössöä useimmiten välipalana tai iltapalana.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Jep, näin sopiikin toimia :)