Jenkan tahti

Raakasuklaasorbetti

  • Raakasuklaasorbetin maku on voimakkaan suklainen.
    Raakasuklaasorbetin maku on voimakkaan suklainen.

Jäätelö ei liene ikinä mitään terveysruokaa. Eikä tämäkään hiljattain löytämäni suklaasorbetti sitä ole, mutta ehkä hieman terveellisempi kuitenkin kuin perinteinen kermajäätelö. Sitä pahinta syntiä eli sokeria on tässäkin ihan riittävästi.

 

Maku on voimakkaan suklainen (kaakaojauhetta voi laittaa vähemmän, jos pitää miedommasta) ja koostumuksesta tulee yllättävän hyvä myös ilman jäätelökonetta (en sellaista omista), eikä sorbettimassaa tarvitse sekoitella jäätymisen aikana. Ohje on peräisin Sara La Fountainin kirjasta Healthy Kitchen. Jätin reseptistä ylimääräiset makuaineet (inkiväärin ja appelsiininkuoren) pois, ja hyvää tuli. En myöskään laittanut siirappia.

 

Aiemmin olen maistanut inkiväärillä maustettua, jäätelökoneessa tehtyä raakasuklaasorbettia. Inkivääri maistui mielestäni hiukan liikaa läpi, mutta toisaalta jäätelökoneella rakenteesta tulee kermaisempi.

 

Appelsiini sen sijaan voisi sopia oikein hyvinkin sorbetin sekaan, taidanpa joskus kokeilla sitä.

 

Raakasuklaasorbetti

 

3 ja 3/4 dl vettä

3,5 dl ruokosokeria tai muuta tummempaa “terveellisempää” sokeria

1/4 dl vaaleaa siirappia (tai agavesiirappia) - tämän voi jättää poiskin

1-1,5 rkl vanija-aromia (tai vähän vaniljasokeria)

ripaus kanelia

ripaus suolaa

(halutessasi 0,5 tl raastettua inkivääriä ja 0,5 tl raastettua appelsiininkuorta)

1 ja 3/4 dl raakakaakaojauhetta

 

Sekoita kattilassa kaikki ainekset kaakaojauhetta lukuun ottamatta. Kiehauta ja jäähdytä. Sekoita kaakaojauhe hyvin joukkoon. Laita kanneliseen astiaan ja pakasta. (Tai tee jäätelökoneella konen ohjeen mukaan.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Luin ensin, että rakkaussuklaasorbetti;)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin aina, kun se on rakkaudella tehty!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #4

Suklaahan pidetään afrodiaasina.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Äsken juuri ajattelin, että jos olisi lapsenlapsia hankkisin jäätelökoneen
ja mietin miten voisi sommitella mahdollisimman terveellistä jäätelöä.
Eiks rahkasta ja jugurtista vois jotain väsätä?
Ostin eilen vesimeloonin ja mietin millaista sorbettia siitä voisi tehdä.
Minä kyllä uskon, että ruskea sokeri on oikeesti terveellisempää ja hunaja ylivoimaisesti. Tietenkään mikään sokeri ei ole terveellistä runasaasti käytettynä.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Jogurttijätski olisi varmaan ihan hurjan hyvää. Tarkoitus olisi tässä kokeilla sitruuna-jugujätskiä, vaikkei sitä konetta nyt olekaan.

Samaa mieltä sokeriasiasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jugurttijäde on hyvää ja sitä olen tehnyt ilman jäätelökonetta, joten onnistuu varmasti kaikilta.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #8

Reseptiä kehiin, Ari! Pikaisesti!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Anteeksi, meni ilta Kaijan kuvakisan parissa ja synttärivieraiden kanssa seurustellessa.

Tarvitaan joku paksureunainen karari joka laitetaan pakastimeen vaikka tuntia tai paria ennemmin. Itse käytän kokkipataa sitä keraamista.

Sitten vain pussillinen pakaste mansikoita jäisinä tai pakastettuja mustikoita yhdessä tai erikseen, myös vadelmat käy.

Maustamatonta jugurttia puolen litran tölkki, itse käytän joko turkkilaista tai bulgarialaista juggea.

Jotain lisäpiristettä voi etsiä mausteista, ehkäpä lusikallinen sitruunamehua tai vakiomaustetta vaniljaa sopii sekaan.

0,5 - 1 dl kuohukermaa ja sokeria maun mukaan noin 100 g

Kylmennetty astia otetaan pakkasesta ja ainekset sekoitetaan siinä kuohkeaksi. Paksut reunat jäähdyttävät massaa nopeasti joten reunoja on kaavittava mukaan kuohutukseen välillä.

Kun seos on tasalaatuista niin lykätään pakastimeen ja syödään noin tunnin päästä suurella nautinnolla.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #10

Oliko omat synttärit?

Kiinnostava metodi reseptissä! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #12

Paljon onnea! Ei oo pyöreet kaukana :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Hyvä vinkki tuo keraaminen astia, täytyy kokeilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Tapio Yli-Viikari sen teki, pata missä voi hauduttaa ja tehdä vaikka mitä, mutta kuka arvaisi, että se on myös jäätelökone?

http://www.arabia.fi/web/Arabiawww.nsf/fi/astiasar...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eikö sinua huvita osallistua valokuvauskilpailumme? Vielä ehdit.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Muuten kyllä, mutta ei oo nyt oikein inspiraatio iskenyt...