Jenkan tahti

2-vuotiskakku

  • Prinsessa sai kruununsa, vaikka kaksikerroksiseksi suunnitellusta kakusta tulikin yksikerroksinen.
    Prinsessa sai kruununsa, vaikka kaksikerroksiseksi suunnitellusta kakusta tulikin yksikerroksinen.
  • Varsinaisena synttäripäivänä tein testikakun, joka onnistui joten kuten..sakarat vähän lerpottivat, kuten näkyy. Tällainen oli siis tarkoitus laittaa isomman kakun päälle, mutta toisin kävi.
    Varsinaisena synttäripäivänä tein testikakun, joka onnistui joten kuten..sakarat vähän lerpottivat, kuten näkyy. Tällainen oli siis tarkoitus laittaa isomman kakun päälle, mutta toisin kävi.

Esikoinen täytti hiljattain 2 vuotta, ja äidillä oli visio hienosta, kaksikerroksisesta kruunukakusta. Kruunun muodostaisi isomman kakun päälle asetettava pikkukakku, ja kruunu tehtäisiin keltaisesta sokerimassasta.

 

Olen sen verran kokematon kakuntekijä, että todellisuus teki tepposet. Testikakkuna varsinaisena synttäripäivänä sankarille tarjottu pikkukakku onnistui ihan kohtuullisesti, ja toiveet olivat korkealla. Laitoin kuitenkin itse juhlakakkua varten sokerimassan sekaan cmc-jauhetta, joka kovettaa massaa – ajatuksena, että kruunun sakarat pysyisivät vielä paremmin ylhäällä. Olisi se varmaan toiminutkin, paitsi että odotin liian kauan ennen kuin aloin asetella kruunua sakaroineen paikoilleen. Massa oli kovettunut liikaa, halkeili ja jopa katkesi.

 

Käyttöön siis suunnitelma B. Jätin ylemmän kakkukerroksen kokonaan pois ja sen sijaan muotoilin sokerimassasta pelkän kruunun. Se onnistui paremmin, vaikka siitäkin muutama sakara katkesi. Myös isomman kakun sokerikuorrutteen kaulimislaadussa on toivomisen varaa…no, mitä pienistä! Prinsessa sai kruununsa ja askartelin lopuksi kirjainmuoteilla sokerimassasta lapsen nimen kakun päälle. Kakun alaosan sai kätevästi viimeisteltyä, kun pyöritteli sokerimassaa “madoksi” ja vain asetti sen kakun ympärille.

 

Olenpahan taas muutamaa kokemusta rikkaampi, kun talvella on edessä kuopuksen 1-vuotiskakun teko. 

 

2-vuotiskakun täytteinä oli vadelmahilloa, banaania sekä kermavaahdon ja valmiin kuningatarrahkan sekoitusta. Onnistunut kombo!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Moni kakku päält...

No makuhan se on tärkein ja suutuntuma, eikä sakaroiden kärkien terävyys;)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

No just niin :) eikä tuo 2-vuotias varmaan tee mitään sakaratarkastusta..sankari oli tyytyväinen kakkuunsa.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Sakarathan voisi ihan suosiolla taivuttaa ulospäin, sellasia kruunujahan on :) Onnistuisiko se?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Joo onhan sellaisia. Ulospäin taivuttaminen olisi ekstravaikeaa, koska luontevammin sakarat lörpähtävät kohti keskustaa (ainakin minun kakussani). Ulospäin taivuttaminen vaatisi varmaan jokaiselle sakaralle jonkun tukisysteemin siksi aikaa että massa kuivuu...Juuri se taivuttelu saa herkästi aikaan massan repeilemistä (jos massa on jo ehtinyt kuivahtaa). Taivuttelu pitää tehdä, kun massa on lötköä, muutoin murtuu. Ja lötkö massa taas on haasteellista pitää halutussa asennossa.

Ainakin itse koin helpommaksi yrittää saada sakarat vain sojottamaan kohti taivasta. Ja sakaroiden piti olla suht paksuja. Mutta en olekaan mikään ekspertti näissä, kaukana siitä :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä varten yleensä käytetään sokerimassaa? Eiks marsipaani ole helpompi työstää?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Leipureita on erilaisia. Osa käyttää marsipaania, osa sokerimassaa ja osa niiden sekoitusta. Meillä oli vieraissa pähkinäallergikko, joten marsipaani ei varmaan olisi sen puolesta sopinut.

Lisäksi marsipaani kuivuu hitaammin kuin sokerimassa, eikä sitä saa yhtä monissa väreissä. Itse koen tuon massan käsittelyn helpommaksi kuin marsipaanin.

Niin, ja itse asiassa massojahan on erilaisia: sokerimassa, kaulintamassa, vaahtokarkkimassa...En ole nyt edes varma, mitä näistä tarkalleen ottaen itse käytin :D Oliskohan ollut kaulintamassaa.

Tässä koottuna eri vaihtoehtojen plussia ja miinuksia: http://www.kinuskikissa.fi/kysymyksia-ja-vastauksi...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Missä kynttilät? Meillä on ollut tapana istuttaa niitä kakuille, kun synttäreitä on juhlittu.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

No kuten tuossa kerroinkin, askartelin kakun päälle vielä lapsen nimen kirjainmuottien avulla. Ja kynttilätkin laitettiin kakun päälle vasta sitten, kun se tarjottiin vieraille :) Tämä on siis etukäteen otettu kuva. Kyllä ne kynttilätkin siis olivat mukana ja sankari ne innoissaan puhalsi.