Jenkan tahti

Arkiherkku: Uunissa tehty salaatti

  • Makkarat, kasvikset ja juusto samalle uunipellille ja lämpöön. Viimeistellään tuoreilla yrteillä. Helppoa ja hyvää!
    Makkarat, kasvikset ja juusto samalle uunipellille ja lämpöön. Viimeistellään tuoreilla yrteillä. Helppoa ja hyvää!

Tämä resepti on oikeastaan yhdistelmä kahta ruokaohjetta: Valion lämmintä bratwurstisalaattia ja Nigella Lawsonin makkarapaistosta.

 

Tosi helppo ja aika nopeakin tehdä, ja kasviksia voi luonnollisestikin vaihdella mielensä ja jääkaapin jämien mukaan. Esimerkiksi eiliset (uudet) perunat sopisivat varmaan tosi hyvin joukkoon! Myös eiliseltä jääneet grillimakkaran jämät voi heittää sekaan. 

 

Kasvisversion saa kun jättää makkaran pois, lihansyöjät taas voivat halutessaan jättää juuston pois.

 

Valion reseptissä käytetään paneroituja sipulirenkaita. Nam! Laitoin itse kuitenkin kesäsipulia, koska sen aika on nyt ja sitä oli valmiiksi kotona. Hyvää sekin!

 

Ja siis joo, tätä voi sanoa salaatiksi, paistokseksi tai miksi nyt haluaa. Ja voihan tähän lopuksi sekoittaa vaikka salaatinlehtiä tai rucolaa. Uuniin en niitä kuitenkaan laittaisi.

 

Uunisalaatti

 

1 pkt haluamaasi makkaraa

2 paprikaa TAI tölkillinen kuorittuja paprikoita

1 dl (kivettömiä) oliiveja

200 g pieniä tomaatteja

pari kesäsipulia tai pientä sipulia (TAI paneroituja sipulirenkaita)

2-3 valkosipulin kynttä

pari rkl oliiviöljyä

1 tl sokeria

1/2 tl mustapippuria rouhittuna

1/3 tl suolaa

1 pkt halloumi- tai grillijuustoa

tuoretta yrttiä, esimerkiksi basilikaa

 

Pilko makkarat ja kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Viipaloi valkosipuli. Viipaloi juusto. Sekoita mausteet öljyyn ja kierittele makkarat ja kasvikset siinä. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille tai uunivuokaan. Lätki juustoviipaleet päälle. (Jos käytät paneroituja sipulirenkaita, asettele myös ne viimeiseksi ainesten päälle.) Paista 225 asteessa ylätasolla noin 15 minuuttia, kunnes juusto saa väriä. Voit myös aloittaa paistamisen keskitasolla ja siirtää vasta lopuksi ylemmäksi, jos uunisi on “ärhäkkä”.

 

Viimeistele tuoreella yrtillä.

 

Tämä salaatti ei välttämättä vaadi erityistä kastiketta, mutta halutessaan tätä voi tarjota esimerkiksi maustetun creme fraichen tai vaikka chilimajoneesin kera.

 

Lisää arkiherkkuja täällä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kohta on kotimaisen kesäkurpitsan sesonki, sopii varmasti joukkoon. Samoin munakoiso.
Yksineläjä voi tehdä vastaavan salatin tai pyttipannun paistinpannulla.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Varmasti näin.

Uuni on siitä kiva, että ei tartte vahtia lieden ääressä. Ja kyllä tuota vielä seuraavanakin päivänä syö, että voi tehdä isommankin satsin kerralla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Vaikuttaa ihan kivalta, ja koska makkara ja halloumi ovat aika ruokaisia, valitsisin juuri tuon kesäsipulin sipulirenkaiden sijaan raikkautta korostamaan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Hyvä pointti! Paneroidut sipulirenkaat olisivat ehkä olleet tässä liikaa. Makkara + halloumi on tietysti suolainen, rasvainen ja ylipäänsä tuhti yhdistelmä. Toimii varmasti vaikka käyttäisi vain toista näistä.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Kiitos Jennitaas kerran kivasta ja maukkaan tuntuisesta reseptistä. Olin juuri pohtimassa, mitä tekisin tänään meille ruoaksi ja silloin tekstisi osui silmääni ja se ratkaisi pähkäilyni - tänään on meillä uunissa tehdyn salaatin päivä :)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Se oli hyvää! eli kokeiltu on. Luulen, että tästä tulee 'kesäklassikkoni' eli mies sanoo ensi kesänä, että tee sitä juustoa ja chorizoa mitä teit viime kesänä :)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Mahtavaa! Pitäisikin tehdä chorizosta tätä, olis varmaan hyvää.