Jenkan tahti

Tekeekö mieli sipsejä? Kokeile tätä!

Törmäsinpäs huippureseptiin! Uunissa rapeiksi paahdetut, mausteiset kikherneet ovat loistava, terveellisempi vaihtoehto esimerkiksi perunalastuille tai muille suolaisille snackseille. 

 

Olen käyttänyt kikherneitä mielelläni sosekeittoihin ja hummukseen, mutta sellaisinaan en ole juurikaan laittanut niitä ruokiin, koska en pidä niiden “jauhoisesta” suutuntumasta. Uunissa kärventämällä kikherneet kuitenkin muuttuvat ihanan rapeiksi. Reseptin löysin Big Girls, Small Kitchen -nimisestä blogista. Mausteita näihin voi vaihdella mielensä mukaan; minä lisäsin joukkoon juustokuminaa. Mieleeni tuli, että nämä olisivat varmaan loistava vaihtoehto myös salaatteihin krutonkien sijasta.

 

Tein näitä yhden purkin testiversion, ja se katosi perheemme suihin ennen kuin ehdin edes kuvaa ottaa. Kuvaa siis varmaankin tulossa myöhemmin :) Itse en oikeastaan mittaillut maustemääriä, vaan laitoin ihan näppituntumalta, ja hyvää tuli! Siksi en nyt tähänkään laita tarkkoja määriä, niitä voi halutessaan tsekkailla tuolta alkuperäisestä lähteestä. Sen verran mittasin, että yhteen purkilliseen kikherneitä laitoin noin puoli teelusikallista savustettua paprikajauhetta.

 

Kannattaa tarkkailla kikherneitä paahtamisen aikana, jotteivät ne pala. Pienemmälle määrälle riittää hieman lyhyempi paahtamisaika. Hurjan suurta määrää ei kannatakaan paahtaa kerralla, jotta kikherneistä tulee rapeita. Ainakin pari tölkillistä kyllä varmasti menee kerrallaan.

 

Paahdetut kikherneet

 

säilykekikherneitä

loraus oliiviöljyä

pienempi loraus sitruunamehua

suolaa

savustettua paprikajauhetta

juustokuminaa

timjamia

 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja valuta kikherneet lävikössä. Kuivaa ne mahdollisimman hyvin keittiöpyyhkeen tai salaattilingon avulla. Levitä kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda määrästä riippuen 10-20 minuuttia, sekoita välillä. Sillä aikaa sekoita nesteet ja mausteet kulhossa. Pyörittele esipaahdetut kikherneet mausteisessa öljyssä ja laita vielä takaisin uuniin noin 5 minuutiksi. Valmista!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vihdoiinkin kikherneille jotain käyttöä. Pitääpä lähteä kiksauttamaan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joskus vuosikymmeniä sitten törmäsin paahdettujen kikherneiden reseptiin ja kokeilin. Olen kuitenkin aika vähän käyttänyt kikherneitä kun niiden kypsentäminen kestää niin kauan. Nytkin kaapissa on tainnut olla pussillinen kikherneitä vaikka miten kauan. Nykyisinhän niitä tosin saa valmiiksi kypsennettyinä. Edullisempaa on kuitenkin keittää iso satsi ja vaikka pakastaa osan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #3

Minä en jaksa suhata kuivattujen kanssa, käytän noita valmiita säilykkeitä. Paljon helpompaa, eivätkä ne nyt mitään mahdottoman hintaisia ole...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sinulle aikaa taitaakin olla kortilla. Minä taas pihiydessäni lasken kilohintoja. Kiehuuhan ne herneet ja pavut itsekseen.
Mutta saatan minäkin joskus ostaa jonkun valmiin papusäilykkeen josta saa kätevästi pika-aterian.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset