*

Jenkan tahti

Kasvisruokapäivä: Helppo ja nopea “chilli paneer”

  • Tähän päälle vielä maustamatonta jogurttia tai raitakastiketta, niin avot!
    Tähän päälle vielä maustamatonta jogurttia tai raitakastiketta, niin avot!

Olen ihastunut ruokalajiin, joka kulkee nepalilaisissa ravintoloissa nimellä chilli paneer (vai onko se paneer chilli?). Googlettelin reseptiä, sillä halusin kokeilla ruokalajia kotioloissa; meillä kun oli palanen leipäjuustoa, joka piti johonkin käyttää. (Maistuuhan leipäjuusto toki sellaisenaankin hillon kanssa, mutta mielessä on muutenkin pitkään ollut jonkun paneer-ruoan testaaminen.)

 

Googletukseni tulokset kuulostivat ihan oudoilta siihen minun maistamaani chilli paneeriin nähden. Niinpä vetäisin reseptin päästäni ja pääsin kuin pääsinkin mielestäni aika lähelle tavoitetta. Ja jos se ei nyt ihan samalta maistunut, niin annettakoon anteeksi, sillä tämä resepti saa ekstraplussat nopea- ja helppotekoisuudestaan.

 

Vastaava resepti toimii myös juuston sijasta broilerin kanssa, mutta melkeinpä tämä juustoversio on mielestäni parempaa. Uusi, ihana kasvisruoka on siis saatu kotivalikoimiin!

 

Sitä itseään eli chiliä tässä ruoassa ei hirveästi ole (yritin tehdä naperoystävällistä, mutta mietokin versio oli hänelle sitten kuitenkin “liian väkevää”), mutta chiliä voi jokainen ruokailija lisätä makunsa mukaan. Eikä se ravintolassa maistamani versio kyllä kovin tulista ollutkaan.

 

Kasviksia voi vaihdella niin halutessaan. 

 

Seuraavaksi voisi kokeilla paneer-ruokalajia kotijuuston kanssa. Tässäkin voi leipäjuuston sijasta käyttää kotijuustoa, mutta sen lisäisin pannulle vasta aika loppuvaiheessa, ettei hajoa ihan täysin. Jos et tarjoa lisänä jogurttia tai raitaa, kannattaa ehkä lisätä loraus kermaa tai kookosmaitoa kastikkeeseen.

 

“Chilli paneer”

 

kunnon loraus öljyä

1 sipuli

1 paprika

pari valkosipulin kynttä

1 tl raastettua inkivääriä (tuoretta tai purkista)

150–300g leipäjuustoa (meillä oli kaapissa vain noin 150 g, mutta olisin laittanut mieluusti enemmän)

n. 2 rkl mietoa currytahnaa (käytän Rajah-merkkistä)

1 tölkki tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

vettä tarvittaessa

mustapippuria, tarvittaessa suolaa

 

Paloittele kasvikset ja kuullota niitä sekä inkivääriä öljyssä pannulla tai kasarissa. Kun kasvikset ovat hyvin kuullottuneet, lisää paloiteltu leipäjuusto ja currytahna. Sekoittele. Lisää tomaattimurska ja vettä, jos seos näyttää mielestäsi liian paksulta. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna porista muutaman minuutin ajan, esimerkiksi kunnes riisi on kypsää. Tarjoa basmatiriisin ja turkkilaisen jogurtin tai raitakastikkeen kanssa. Lisäkkeenä maistuu tietenkin myös naan-leipä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Puuttuu vain tuo leipäjuusto ja kärritahna;)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Currytahnaahan voi myös tehdä itse, jos jaksaa ja kaapissa on mausteita. Ainakin tuo Rajah-merkkinen kyllä säilyy avattunakin jääkaapissa ihan ikuisuuden.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Paneer juuston valmistus on myös varsin helppoa ja nopeaa. Googlaamalla löytyy reseptiä. Olen itse ihastunut intialaisissa tarjottavaan Palak paneeriin. Valmistin sitä kerran itse, mutta en tuolla kerralla ainakaan saavuttanut aivan toivottua lopputulosta, mutta se itse juuston teko on tosiaan helppoa.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Jep, näin olenkin kuullut, että paneeria voi helposti valmistaa itse. Ehkäpä kokeilen jonain kauniina päivänä :)

Palak paneer on myös ollut kokeilulistalla. Siinä on pinaattia, josta kyllä tykkään, mutta joka jostain syystä suurena määränä tekee minulle huonon olon. Siksi lähdin liikenteeseen tällä tomaattihässäkällä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen saanut aika pahoja sydänoireita viime kerroilla kun olen syönyt pinaattia, joten se herkku on parasta jättää.
Leipäjuustoa sorrun joskus ostamaan, mutta se hupenee aika äkkiä kahviin sekaan tai sellaisenaan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Oho, ihan sydänoireita. En tiennytkään, että pinaatista voi saada niin pahoja oireita. Itselläni vain tosiaan ollut tuota huonoa oloa, esimerkiksi pinaattikeittoa tai -lettuja syötyäni.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei minullekaan olisi tullut mieleen yhdistää niitä pinaattiin ellen olisi jostain lukenut. Mutta kyllä flimmeriä voi tulla muutenkin.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset