Jenkan tahti

Paras dippikastike – 3 vaiheen ohje

Meidän perheessä on hiljattain keksitty loistava kastikeohje. Tämä älynväläys on pakko jakaa teillekin. Itse en ole vielä tämän parempaa dippikastiketta maistanut. Kaiken lisäksi se sopii aika monenlaisiin tilanteisiin, niin arkeen kuin juhlaan, vaikka ihan pääruoan ainekseksi.

 

Paras dippikastike syntyy näin:

 

1. Ota puolikas paketillinen Aura-juustoa (tai muuta sinihomejuustoa, mutta itse tykkään miedon makuisesta Aurasta).  Murustele, paloittele tai muussaile se jollain välineellä, vaikkapa käsin tai haarukalla. Jos olet todella laiska, käytä valmiiksi murusteltua sinihomejuustoa.

2. Kaada sekaan 1 prk (200g) creme fraichea ja sekoita.  (Varmaankin myös kermaviili käy, tai vaikkapa turkkilainen jogurtti. Mutta veikkaan, että creme fraiche on tässä se paras vaihtoehto.)

3. Sekoita ja hujjauta iäntä kohti.

 

Tarjoa dippikastike esimerkiksi porkkana-, kurkku- ja paprikatikkujen sekä pienien ohuiden ruisnäkkäreiden (Kantolan) kanssa (tämä oli varsinainen hitti meidän kuopuksen 1-vuotisjuhlissa). Tai töräytä kastike uuniperunan päälle. Tai sekoita vastakeitetyn pastan sekaan. (Jos lisäät vielä päärynää, saksanpähkinää ja mustapippuria, saat päärynä-sinihomejuustopastaa.)

 

Siis monikäyttöistä, kätevää, itse tehtyä ja hullun hyvää. Paitsi tietty, jos ei tykkää sinihomejuustosta. (Onko sellainen mahdollista?)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

No mikä ettei..ylleensä se yksinkertaisin ja helpoimmin tehty on sitä parasta.Tuo ranskankerma on varsin oivallinen keksintö..sitä pohjaksi ja sitten onkin vain mielikuvitus rajana,mitä siihen pistää sekaan ja miten ja missä sitä käyttää.
Kylmä kastike..tuollainen paksumpi dippiversio on kätevä ja nopea muittenkin lämpimien ruokien kastikkeena,kuin uuniperunoiden..
Vaikkapa hedelmäinen versio kanafileen tai leikkeen lisukkeena..

ranskankermaa
säilykepersikkaa
homejuustoa
muutama tippa hapanimelää kastiketta (Felixiltä löytyy hedelmätön)
Ripaus suolaa,jos makeutta pitää taittaa.

Ranskankermaversio vanhan-ajan mummon salaattikastikkeesta..

ranskankermaa
kolmen sipulin ruokakermaa
keitettyä kananmunaa
suolaa
sokeria
muutama tippa väkiviina etikkaa

Jos käytetään saaattikastikkeena tehdään löysempi soosi,eli juoksevaa kermaa enemmän..jos vaikka silakkapihvien tai vaikka vain kalapuikkojen lisukkeena,tehdään paksumpi versio eli keitettyä munaa enemmän.
Tuore silputtu tillikään ei ole pahaksi.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kylmät kastikkeet tosiaan toimivat lämpimien ruokien kera. Erityisesti kesällä grilliherkkujen kyljessä!

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset