Jenkan tahti

Pasta alla norma – helppo versio

  • 1/2. Pasta alla norma.
    1/2. Pasta alla norma.
  • 2/2. Munakoiso juuri uunista tulleena.
    2/2. Munakoiso juuri uunista tulleena.

Jääkaapissamme lojui munakoiso ja jotain ruokaa piti väsätä. Mieleeni putkahti pasta alla norma eli tomaatti-munakoisopasta. Koko ajatuskin munakoisoviipaleiden itkettelystä ja erikseen paistamisesta kuitenkin kypsytti. Onneksi muistin uunimunakoison, josta voi myös tehdä avokadopastan tyyppistä ruokalajia. 

Uunissa tehdyn munakoison ansiosta pasta alla norma valmistuu kätevästi. Munakoisonpuolikkaat tyrkätään vain uuniin, ja siellä ne itsekseen hoitavat itsensä siihen kuntoon, että sisuksen voi kaapia lusikalla suoraan tomaattikastikkeen joukkoon.

Itse uunimunakoisohan on muutenkin loistokeksintö. Siitä voi tehdä esimerkiksi salaattia tai tarjota lisukkeena sellaisenaan. Suosittelen kokeilemaan!

Tämän ruokalajin yksi hienous on se, että jos perustomaattikastiketta tekee kerralla ison satsin ja pakastaa sitä, ei tämä ruokalaji vaadi kuin munakoison käsittelyn ja pastan keittämisen. Myös esimerkiksi bolognesen valmistamista helpottaa valmiiksi itse tehty tomaattikastike.

 

Pasta alla norma

 

Uunimunakoiso:

1 munakoiso

oliiviöljyä 

suolaa ja pippuria

 

Tomaattikastike:

1 iso sipuli

valkosipulinkynsiä maun mukaan

oliiviöljyä

pieni ripaus suolaa (varovasti, koska juusto on tosi suolaista)

mustapippuria, kuivattua oreganoa, rosmariinia, timjamia tms.

kunnon loraus balsamicoa

(kunnon loraus punaviiniä)

kunnon töräys tomaattipyreetä

1 tölkki tomaattimurskaa (mielellään Muttia) + tölkin huuhteluvettä

iso kourallinen parmesaania, pecorinoa tai grana padanoa

(loraus maitoa tai kermaa, jos tarvis)

 

Lisäksi: pastaa, (tuoretta basilikaa)

 

Poista munakoison kannat ja halkaise munakoiso kahtia. Tee veitsellä viilto munakoisonpuolikkaan ympäri, kuoren ja sisuksen väliin. Tee ristiviillot sisukseen. Varo, ettet puhkaise kuorta. Toista sama toiselle puoliskolle.

Laita leivinpaperi uunipelille ja lorauta siihen oliiviöljyä. Ripottele munakoisojen leikkuupinnoille suolaa ja pippuria. Aseta puolikaat leikkuupinta alaspäin öljytylle paperille. Paista 225 asteessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes munakoiso on pehmeää.

Kastike: Kuullota sipulit lorauksessa oliiviöljyä. Mausta. Lorauta sekaan balsamico (ja punaviini), anna kuplia kasaan. Lisää tomaattipyree ja sekoittele hetki. Lisää sitten tomaattimurska ja hieman vettä. Anna kastikkeen kuplia hiljakseen mielellään vähintään 20 minuuttia. Loppuvaiheessa lisää raastettu juusto ja tarvittaessa loraus maitoa tai kermaa.

Anna munakoison jäähtyä hetken uunista tulon jälkeen ja kaavi sitten sisus lusikalla tomaattikastikkeen joukkoon. Sekoita pastan kanssa, viimeistele halutessasi tuoreella basilikalla ja nauti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Uunimunakoiso maistuu mainiolta. Mutta minä en lämmittäisi uunia vain yhtä munakoisoa varten.
Maistuisiko kypsänä pakastettu munakoiso tai tomaattikastike munakoison kera?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Toki myös kypsän munakoison voisi varmasti pakastaa. (Sitäkin voi käyttää vaikka millaisiin ruokiin.)

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset