Jenkan tahti

Testissä: Mämmimudcake

  • Mämmimudcake vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.
    Mämmimudcake vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

Pashakakun sijaan päätin tänä pääsiäisenä kokeilla jotain erilaista. Pirkan mämmimudcake kuulosti niin hassulta ja toisaalta hyvältä idealta, että pakkohan sitä oli testata.

Kyseessä on siis mudcake (tai brownies), johon tulee mämmiä ja mantelijauhoa. En ole itse mikään suuri mämmin ystävä, mutta jotenkin arvelin, että tämä kakku maistuisi silti.

Ja niinhän se maistuikin. Mämmimudcake ei ole niin makea kuin tavallinen mudcake, mutta hyvää se on. Mämmi maistui heti aluksi mielestäni aika voimakkaasti, mutta makuun tottui niin nopeasti, että kakunpalan viimeisillä lusikallisilla kakku maistui oikeastaan melkein tavalliselta mudcakelta. Tämä herkku vaatii ehdottomasti seurakseen kastikkeen (kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai jäätelöä).

Hauska idea, ehkä teen joskus toistekin pääsiäisen aikaan. Toisaalta mieleeni putkahti vanha totuus: miksi korjata sitä, jos se ei ole rikki. Toisin sanoen se tavallinen mudcake on niin hyvää, että se vie mämmiversiosta voiton.

Mämmimudcaken resepti täällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Näyttää kokeilemisen arvoiselta! Täytyykin tehdä kaksi saman tien kaksi, kun kerran sukulaisillekin tulee tarjottua, perinteisellä reseptilläni mudcakea portiviinihillokkeen kanssa ja ilman, molemmat mämmillä.