*

Jenkan tahti

Lohikakkuset (fish cakes)

  • Lohikakkuset.
    Lohikakkuset.

Juhannukseksi savustettua lohta jäi aika rutkasti yli, joten päätin kokeilla Sikke Sumarin kalakakkusten reseptiä. Ja tulipas hyviä kakkusia!

Jätin kakuistani sardiinit pois ja käytin tosiaan savustettua lohta. Veikkaisin, että esimerkiksi kaprikset varmasti sopisivat joukkoon. Tällaiset kakkuset olisivat varmaan hyviä myös muusta kalasta (esimerkiksi tonnikala tai vaikka seiti) valmistettuna.

 

Fish cakes, savulohikakkuset

n. 16 pientä pihviä

 

n. 500 g lämminsavulohta

1 dl pilkottuja kevätsipulin varsia tai ruohosipulia

(3 purkkisardiinia)

3 rkl silolehtistä persiljaa silputtuna

2 rkl vehnäjauhoja

1-2 valkosipulin kynttä raastettuna

1,5 tl raastettua sitruunan kuorta tai loraus sitruunamehua

1,5 korppujauhoja + 1 dl leivitykseen

1-2 kananmunaa (koosta riippuen)

suolaa ja pippuria (varovasti suolan kanssa, ota huomioon kalan suolaisuus)

 

Murenna lohi kulhoon. Lisää sekaan muut reseptin aineet, kananmuna viimeiseksi. Muotoile haluamasi kokoisiksi pihveiksi, pyöräytä pihvit korppujauhoissa ja paista oliiviöljyssä kullanruskeiksi.

 

Nämä pihvit vaikuttavat mielestäni aika monipuolisilta: ovat vähän kuin itse tehtyjä kalapuikkoja, mutta kelpaisivat myös esimeriksi illanistujaisiin tarjottavaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Jaa,jaa..pelkäämpä pahoin,ettei tämä ole pahaa ensinkään :) uudenuutukaisten pottujen ja pelkän voisulan tai jonkin kylmän ranskankermapohjaisen soosin kanssa ja raikasta kesäsalaattia tykö.
Pitipä kysymäni,kun noi sardiinit mainitsit..tosiaanko sardiineja vaiko sardelleja..tietänet eron..ja jos se on sardiini,niin uskaltaisin väittää,että se sardelli,tai ihan meikäläisittäin anjovis saattais olla ihan käypänen..tosin melko pienissä määrin.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Tuo sardiini oli suoraan Siken reseptistä, vähän itseänikin mietitytti. Jos laittaisin, laittaisin kyllä sitä ns. anjovista! Ja juu, pienissä määrin, ja jos sitä laittaa, ei varmaan tarvitse suolaa erikseen lisätä.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Kaupan hyllyltäkin lohipullia löytyy, mutta ei noin herkullisesti maustettuna. Ne vain ovat omalta osaltani jääneet valitettavasti hyllyyn, koska alkuaikojen innostuksessa niitä kokeillessani iskeytyi pari kertaa paksuhko ruodonpätkä hampaan ja ikenen väliin. Siitä on aikaa vaikka kuinka paljon, mutta en edelleenkään ole uskaltanut kokeilla, josko ne osaisivat poistaa ruodot tai edes jauhaa riittävän hyvin. Pienempää kalaa, kuten muikkua tai pientä silakkaa syo mieluummin ruotoineen kuin näpertää tai sitten on syömättä. Maulla ei siis ole niin väliä, mutta syöntikalusto ei saisi mennä rikki.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Jänniä nuo ruodot, kun tuota lohikalaa oikein kumikäsineet kädessä näpersin pikkusilpuksi, niin silti piti vielä kertaalleen katsoa ja joku ruotonen sinne oli jäänyt. Siis vaikka lohessa ruodot ovat kuitenkin isoja. Mutta onneksi ei ole vielä yhtään sattunut vastaan lohikakkusissa.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset