Jenkan tahti

Tyttövauvan peittoja

  • Vihreä raikastaa prinsessavärejä. Äitini virkkaama vauvanpeitto.
    Vihreä raikastaa prinsessavärejä. Äitini virkkaama vauvanpeitto.
  • Vaunupeitto on todella helppo ja nopea neuloa.
    Vaunupeitto on todella helppo ja nopea neuloa.
  • Vaunupeiton voi tehdä myös tilkuista.
    Vaunupeiton voi tehdä myös tilkuista.

Kotiimme on saapunut pieni prinsessa, ja vihdoin hartaasti neulotut ja virkatut peitot pääsevät käyttöön.

 

Äitini virkkasi lapsenlapselleen ihanan pehmoisen viltin (ylin kuva), jonka päällä vauva voi loikoilla vaikka lattialla. Peiton ohje on peräisin Sandnesin neulemallilehdestä teemalla "Ensimmäinen vuosi". Peitto näkyy lehden kansikuvassa täällä.

 

Peiton koko on 85X85 cm. Lankana on käytetty Novita Miamia, joka on todella miellyttävän tuntuista. Mielestäni vihreä piristää mukavasti peiton muuten hyvin tyttömäistä värimaailmaa!

 

Itse neuloin vaunupeiton (keskimmäinen kuva) hyvin yksinkertaisella reseptillä: valitsin helpon kuvion äidin neulemallikirjasta, suunnittelin koon ja neuloin kerralla koko peiton pyöröpuikoille. Helppoa näin aloittelijallekin :) Lanka on 7 veljestä -merkkistä. Peiton reunus on virkattu ja violetit kukat kirjailtu lopuksi.

 

Vaunupeiton koko on 60X60 cm, vaikuttaa ihan sopivalta ainakin tässä vaiheessa.

 

Alimmaisessa kuvassa on kummitytölleni pari vuotta sitten tekemäni peitto. Lankaa en enää muista, mutta se oli jotain samantyyppistä kuin itse tekemässäni peitossa. Siis 7 veljestä, Nalle tai vastaava. Tilkkujen neulominen oli mukavaa, mutta yhdistämisessä on aina oma hommansa. Siksi ehkä pyöröpuikoille suoraan neulominen oli kätevämpää.

 

Seuraava askel olisi varmaan uskaltautua kokeilemaan jonkin vaatekappaleen neulomista tai virkkaamista...mitä ehdottaisitte?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hienoa! Jatka ihmeessä vaan!

Harmi kun itse en osaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Onnitteluja
Täälläkin on 2 kuukautta vanha tyttövauva. Alkaahan tässä hiljalleen jo rutiineihin tottua. Mitään tuollaisia neulomisia en kyllä osaa lainkaan :D Hyvä että joku osaa.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kiitos onnitteluista :) Arkea opetellaan täälläkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehdottaisin liiviä, ne on nyt muodissa ja jotenkin iättömiä (tulevat uudestaan muotiin noin kymmenen vuoden pulsseissa) ja niissä on helpot osat kai. Jos laittaa helmaan kulmikkaita "lipsukkeita" niin tulee barokkityylinen liivi.
Ikävä että minut on bannattu (paitsi kommentoinnista) en voi esitellä omia väsäyksiä joita viime aikakoina olen tehnyt maalilla ja liimalla ja paperilla ja kankaalla. On muuten tekosessa silmämaski, yllättävän helppoa.

Käyttäjän TeppoVanamo kuva
Teppo Vanamo

Ehdottaisin siirtymistä ompelukoneen ja puuvillakankaiden ääreen. Nuo mukulat kun tuppaavat yllättävän nopeasti huomaavan sen tosiasian, että "hei, mullahan on jalatkin".

Vuoden kuluttua tämä pikku vesseli keksii virkatuista peitoista monta sellaista kohtaa, joista voi vetää... hei sitä tulee lisäääääää.... :DD

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Heh, voihan tuo olla. Ompelukoneista pysyn kuitenkin toistaiseksi kaukana, en vain tule toimeen niiden masiinoiden kanssa :)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Onnea, Jenni!

Meidänkin perheeseemme saapui uusi jäsen, pieni tyttö 31.10.2017.

Hän on 4. lapsenlapseni.

Olen itse melko kehno kutoja tai virkkaaja.

Mieleni tekisi vaaville pipertää jotain, mutta sälytin tehtävän isosiskolleni, joka nauttii kutomisesta.

Niinpä, vuoden lopulla tapaamme syntymäkodissani Leppävirralla, jolloin pikkuinen saa lämpöiset tossut isotätinsä tekeminä.

Tämän blogin suosituimmat