Jenkan tahti

Kastejuhlan menu ja koristeet

  • Voileipäkakun täytteessä oli kinkkua, paprikaa ja suolakurkkua.
    Voileipäkakun täytteessä oli kinkkua, paprikaa ja suolakurkkua.
  • Kakun ja maailman parhaan eli mokkapalojen koristelussa toistui helmiteema.
    Kakun ja maailman parhaan eli mokkapalojen koristelussa toistui helmiteema.
  • Helppo helmi-kukkakoriste ja sydäntuikut kaunistivat pöytää.
    Helppo helmi-kukkakoriste ja sydäntuikut kaunistivat pöytää.
  • Floristi sai vapaat kädet kimpun suhteen, kunhan sävy oli oikea.
    Floristi sai vapaat kädet kimpun suhteen, kunhan sävy oli oikea.
  • Päivänsankari vaihtoi virallisten osuuden jälkeen mekkoon, jonka isomummo on aikanaan tehnyt äidille.
    Päivänsankari vaihtoi virallisten osuuden jälkeen mekkoon, jonka isomummo on aikanaan tehnyt äidille.
  • Päivänsankarilla oli jalassaan Italiasta tuodut juhlatossut.
    Päivänsankarilla oli jalassaan Italiasta tuodut juhlatossut.

Tyttäremme ristiäisiä vietettiin eilen mukavissa tunnelmissa. Vieraita oli vain 15: isovanhemmat puolisoineen sekä kummit. Tarjoilut ja koristeet hoidimme talkoohengessä.

 

Menu oli seuraava:

 

- voileipäkakku (kinkku)

- ruisnapit tonnikalatahnalla

- feta-kasvispiirakka

- kermakakku mansikka-vaniljatäytteellä

- maailman paras (eli mokkapalat)

- lusikkaleivät

- kuorrutettu kahvikakku

- karamelleina toffee- ja mansikkapalloja

 

Pääsin helpolla, sillä minun tarvitsi tehdä vain maailman paras sekä tonnikalatahna, jonka reseptin olen itse kehitellyt. Lisäksi autoin yhtä kummeista voileipäkakun teossa. Ruispaahtoleivästä tehtyä kakkua kehui moni vieras. Mokkapalojen ja tahnan reseptit tässä:

 

Tonnikalatahna


1 prk tonnikalaa

n. 10 kpl vihreitä oliiveja

n. 2 rkl kapriksia

2-3 rkl sitruunamehua

muutama dl eli ”sopivasti” turkkilaista jogurttia, kermaviiliä tai valkosipulikastiketta

1 tl dijon-sinappia

tilliä, mustapippuria, oreganoa

 

Maailman paras (mokkapalat)

 

Pohja:

3 dl sokeria

2 munaa

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniliinisokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl maitoa

150 g sulatettua voita

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuoronperään maidon kanssa. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Paista pohja 200 asteessa noin 5 minuuttia. Varo polttamasta pohjaa. Jäähdytä.

 

Kuorrute:

200g tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniliinisokeria

noin 5 rkl kylmää, vahvaa (pika)kahvia

noin 4 rkl voisulaa

 

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle.

 

Koristele lopuksi nonparelleilla tai kookoshiutaleilla.

 

 

Pöytäkoristeet tein itse äitini avustuksella. Tiimarista löytyi nättejä helmi- ja kukkakoristeita, jotka pujottelimme metallilankaan. Kynttilöinä oli tuikkuja sydänkupeissa. Valitsimme oranssiin taittavaa vaaleanpunaista, sillä kastemekossa oli vaaleanpunaisen sijasta persikanväristä nauhaa. Kimpun suhteen floristi sai vapaat kädet, kunhan kimpun värit sointuisivat yhteen persikanvärisen nauhan ja koristeiden kanssa.

 

Juhlat olivat oikein mukavat ja lämminhenkiset. Seurakunnan tilat olivat siistit eikä tarjoiluastioista ollut puutetta. Itse sankari nukkui koko kastetoimituksen ajan :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tiesitkö, että kaste oli alkujaan eksorkismia, paholaisen manaamista pois lapsesta, nyt piilotettuna?

Käyttäjän PekkaKuismanendaSilva kuva
Pekka Kuismanen da Silva

Jos siellä jotain oli niin eiköhän se tällä lähtenyt...

Meidän tyttö kastettiin noin vuosi sitten, tosin katolilaisin menoin.

Tämän blogin suosituimmat