Jenkan tahti

Kiitoskortti-idea: vauvan oma puumerkki

  • Kiitoskortin kannessa luki teksti "Kiittäen" ja sisällä oli vauvan jalanjälki.
    Kiitoskortin kannessa luki teksti "Kiittäen" ja sisällä oli vauvan jalanjälki.
  • Kiitoskorttiin päätyi todellista suurempi jalanjälki.
    Kiitoskorttiin päätyi todellista suurempi jalanjälki.

Vihdoinkin olemme saaneet aikaiseksi lähettää ristiäisvieraille kiitoskortit. Sain päähäni eräänä päivänä jo jonkin aikaa sitten, että vauvamme jalanjälki täytyy saada ikuistettua. Halusin jalanjäljen vauvakirjaan, mutta sitten keksin, että sitä voisi käyttää myös kiitoskorteissa. 

 

Jalanjäljen teimme sormivärillä tavalliselle valkoiselle paperille. Olihan se hieman sotkuista puuhaa levittää sormiväriä vauvan jalkapohjaan ja sitten yrittää läntätä jalka nätisti paperille, jotta muodostuisi suunnilleen todenmukainen jalanjälki. Jotenkuten siinä kuitenkin onnistuimme koko perheen voimin. Tosin ihan tarkka ei jalanjäljestä tullut, kun vauva hieroi pientä jalkaansa paperia vasten. 

 

Tarkoituksena on uusia jalanjälkiepisodi jossain vaiheessa, kun vauva on noin vuoden ikäinen. Jalanjäljet on tarkoitus liimata vauvakirjaan rinnakkain, jotta jalan kokoa voi helposti vertailla. Myös kädenjälkeä yritettiin ikuistaa, mutta se oli huomattavasti hankalampaa.

 

Kiitoskorttia varten jalanjälki skannattiin. Sitten kuva tulostettiin pahville. Pahvinpala jalanjälkineen liimattiin sitten valmiille korttipohjalle. Aika helppo homma siis. Syytä on tosin mainita, että tämän prosessin seurauksena jalanjäljen koko hieman suureni todellisesta. Vauvallamme ei siis ole jättikokoista jalkaa, kuten oheisesta kuvasta näkyy :)

 

Idea tässä oli se, että kiitoskortti tuli suoraan vauvalta itseltään. Jalanjälki toimi siis vauvan puumerkkinä eli "nimikirjoituksena".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Moro Jenni.

Annan lisävinkin. Kun lapsesi kasvaa isommaksi, ala kerätä käsikuvia. Laita lapsen käsi paperille ja piirrä kynällä ääriviivat. Kun käännät käsikuvan poikittain ja piirrät silmän ja suun, kuva näyttää kalalta. Jos kuva on pystypäin, piirrä kasvot ja sinulla on peikko. Anna lapsen värittää tai muuten koristella kuva.

Jos teetät käsikuvan joka syntymäpäivä, voit seurata käden kasvamista. Vauvan kanssa tuo ei onnistu, mutta jo parivuotias antaa kätensä piirrettäväksi. Saat kivoja muistoja koko perheelle:)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Moi Sari. Kivoja vinkkejä, kiitos!

Tämän blogin suosituimmat