Jenkan tahti

Uusi resepti avokadopastan ystäville

  • Munakoisopastaa.
    Munakoisopastaa.

Olen jostain syystä juuri nyt innostunut munakoisoruoista. Tein Rachael Rayn reseptiin pohjautuen munakoisopastaa, ja siitä tuli aivan mieleeni kaikkien suosikki, avokadopasta.

 

Uunissa paahdettu munakoiso on kermaista ja pehmeää, kuten avokadokin. Muutenkin resepti on aika samantyyppinen. Veikkaan, että jos tykkää avokadopastasta, tykkää tästäkin (ellei täysin vihaa munakoisoa).

 

Uunissa paahdettua munakoisoa voisi käyttää vaikka mihin muuhunkin ruokaan. Rachael Ray neuvoo täällä tosi kätevän tavan: munakoiso halkaistaan pituussuunnassa ja sisukseen tehdään ristiviillot. (Käytetään siis samaa tekniikkaa kuin avokadon tai mangon kuorimisessa). Kun munakoiso sitten tulee uunista, pehmeä sisus on helppo kaapia suoraan paloina ulos kuoresta.

 

Munakoisopastan resepti tässä:

 

1 keskikokoinen munakoiso + oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

1 ruukku silolehtistä persiljaa

1 sitruunan kuori ja noin puolen sitruunan mehu

1-2 valkosipulinkynttä

iso kourallinen parmesaania (tai pecorinoa)

suolaa ja pippuria

kunnon loraus oliiviöljyä

pastan keitinvettä

noin 200 g pastaa

 

Halkaise munakoiso pituussuunnasssa. Viillä sisukseen "ristikko" ja tee veitsellä viilto myös kuoren ja sisuksen väliin. Yritä olla rikkomatta kuorta. Lorauta leivinpaperille kunnolla oliiviöljyä. Laita munakoisojen leikkuupinnoille suolaa ja pippuria. Laita munakoisot leikkuupinta alaspäin leivinpaperille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat pehmeitä.

 

Pilko persilja ja raasta valkosipulinkynsi astiaan. Lisää sitruunamehu, juusto, mausteet ja oliiviöljy. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al denteksi. Juuri ennen valuttamista ota talteen mukillinen keitinvettä.

 

Kaavi hieman jäähtyneiden munakoisojen sisus ulos ja lisää kastikkeen joukkoon. Lisää pasta ja tarvittava määrä keitinvettä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Voipi olla ihan syötävää.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Maistui hyvältä vielä seuraavanakin päivänä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En muistaakseni oo ikinä syöny munakoisoa, miltä se maistuu? Siis mikä ois lähinnä?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #3

Pistitpä pahan. Aika miedon makuista on munakoiso ainakin mun mielestä. Itse asiassa vähän muistuttaa avokadoa. Eilen tulleessa Top Chefin jaksossa kokkasivat kasvisruokaa, ja munakoisoa kuvailtiin siinä "lihaisaksi". Kannattaa kokeilla! Sisiliassa kuulemma laittavat munakoisoa joka paikkaan. Et oo maistanut ratatouillea? Siinä on yleensä munakoisoa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #4

Ei kai ne ihan jokapaikkaan sitä laita? Vitsi. Avokadokin puuttuu makuelämyksistä ja tuo ratatoilettikin on ihan outo juttu. Tarttee maistella joskus.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Nonnii,kuten tiietään ruokhan on pitkälti makuasia ja sitte vähän näkökin asia.Munakoiso,kuten avokadokin ovat noin ihan ittessään melko neutraalin makuisia,itse sanoisin tunkkaisen tylsiä.Hyviä ja paljon käytettyjä raaka-aineita ympäri maailman.Niinpäs ne sitten vaatiikin yhtä jos sun toistakin
tuekseen,että ssadaan hyvältä maistuva ruoka.Hyvä esimerkki on vaikkapa tuo mainittu moussaka.
Minulla ei ole harmaintakaan aavistusta kuka tuo Rachael Ray on...varmaankin yksi näistä maailman mainioista julkkukokeista??
Kuten sanoin ruoka on makuasia ja sinä tykkäät tuosta niin en tarkoita,että sinulla olisi huono maku,mutta minua ei tuo kauheesti vakuuta,Ja jos kuvasta voi päätellä jotain,niin eipä houkuttele ei.
Pari asiaa kiinnitti reseptissä huomiota,nimittäin kourallinen parmesaania
ja yhden sitruuna kuori ja puolikkaan mehu.Noin ylipäänsä pelkään,että jos
joku tekee tämän reseptin mukaan munakoiso tai avokadoruokaa ensimäistä kertaa se saattaa jäädä myös viimeiseksi.Kourallinen parmesaania valmiiksi sekaan,niin sittenhän ei olekkaan mitään väliä sillä,mitä muuta siellä on.Kun sitruunasta on lisätty happamuus + suola ja pippuri niin ruoka on lähinnä tunkkainen,kitkerä ja hapan.
Lisäksi kunnon loraus oliivioljyä ja keittinvettä.HUh ja Huh!

Pienet korjaus ehdotukset,kenties kokeiltavaksi.Sitruuna huutaa aina seurakseen hieman makeutta,jota reseptistä ei löytynyt ollenkaan.
Jo valmiiksi suolaisen keitinveden sijasta vaikka kolmenjuuston ruokakermaa,niin ja toi makeus ihan vähän varovasti sokeria,joka taittaa kitkeryyden ja liia suolaisuuden.Sitten tuo kourallinen parmesaania laitetaan kuppiin pöydälle,josta jokainen laittaa omantuntonsa ja halujensa mukaan,itselleen sopivan määrän lautaselleen.
Nimittäin,kun se liika parmesaani saa siellä lämpimän ruoan seassa lisäpotkua ja safka maistuukin sitten siltä,kuin se olis jo kertaalleen käynyt siellä vatsan puolella.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Heh. Ei taida olla pesto sinulle tuttua. Siinä on aika pitkälti samat aineet (vähän reseptistä riippuen), ja jos tuonne linkin taakse kurkkaa, niin Rachael Raykin viittaa jo reseptin nimessä pestoon. Ja kyllä, Rachael Ray on ympäri maailmaa tunnettu kokki, jonka ohjemat pyörivät myös Suomen tv-kanavilla.

Eipä varmaan tämä ruoka sinua houkuttele, jos ei munakoisokaan maistu :)

Itse pääasiassa vältän kolmen juuston ruokakermaa ja muitakin valmiiksi maustettuja juttuja, kuten myös eineksiä. Mielummin maustan itse, niin tiedän, mitä ruoassa on. Kukin tyylillään.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Mutta jos noin oikein asiatonta asiaa tulee,niin eiks sen voi itse poistaa...vai voiko?

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset