Jenkan tahti

Vaaleansiniset vauvakutsut

 • Serpentiiniä ja sinistä oli vauvakutsujen koristeluissa.
  Serpentiiniä ja sinistä oli vauvakutsujen koristeluissa.
 • Hieno kakku hoitui tutun kautta.
  Hieno kakku hoitui tutun kautta.
 • Mammat saivat päähänsä juhlahatut.
  Mammat saivat päähänsä juhlahatut.
 • Ystäväni teki minun vauvakutsuilleni veikeän kakun.
  Ystäväni teki minun vauvakutsuilleni veikeän kakun.
 • Lahjaksi tekemäni vauvanpeitto.
  Lahjaksi tekemäni vauvanpeitto.
 • Toinen lahjaksi tekemäni peitto.
  Toinen lahjaksi tekemäni peitto.

Tuntuu, että vauvakutsujen järjestäminen on ihan viime vuosina yleistynyt selvästi. Näin ainakin omassa tuttavapiirissäni. Tietysti myös oma elämäntilanne vaikuttaa: ennen kuin vauva-asiat olivat itselleni ajankohtaisia, en tullut samalla tavalla edes ajatelleeksi vauvakutsujen järjestämistä.

 

Viime viikonloppuna järjestin ensimmäistä kertaa vauvakutsut. Juhlat pidettiin kahdelle läheiselle ystävälleni samalla kertaa, heillä kun on laskettu aika kuukauden välein. Olen itse osallistunut aiemmin vain yksiin vauvakutsuihin – omiini. Hirveästi kokemusta ei siis ole, mutta hauskaa oli joka tapauksessa. 

 

Yksi kaverini toimii leipätyönsä ohella puoliammattilaisena valokuvaajana, joten vein mammat hänen luokseen mahakuvauksiin. Tarkoituksena oli, että äidit saavat itsestään kauniita kuvia raskaanaoloajalta. Studio oli rakennettu kuvaajan olohuoneeseen.

 

Sen jälkeen vuorossa olivat itse vauvakutsut vaaleansinisessä hengessä, sillä molemmille mammoille on tulossa poikavauva. Päivän ohjelma tuli päivänsankareille yllätyksenä. Tosin varmaan he jotain aavistelivat, kun jo aikaa sitten sovimme viettävämme "mammapäivää". Ainakin valokuvaus oli kuitenkin kuulemma molemmille täysi yllätys.

 

Juhlavieraat auttoivat niin paljon järjestelyissä, että minun ei tarvinnut huolehtia juhlatilan vuokraamisesta eikä edes tarjoiluista. Vietimme vauvakutstuja eräässä taloyhtiön kerhotilassa, joka oli kokonsa ja varustelujen puolesta oikein hyvä. Menu koostui kahdesta ruokaisasta salaatista, patongista, sipseistä ja karkeista, mokkapaloista ja juomista. Hieno kakku saatiin yhden juhlavieraan kaverin kautta. Omiin vauvakutsuihini ystäväni teki veikeän kakun, josta myös kuva ohessa. Linkki hauskan masukakun ohjeeseen tässä!

 

Sen ihmeellisempiä ohjelmanumeroita emme juhliin suunnitelleet. Mukava jutustelu ja yhdessäolo sekä lahjojen jakaminen riitti mainiosti ohjelmaksi. Keskustelun lomassa toki arvuuttelimme, minä päivänä vauvat mahdollisesti maailmaan saapuvat. Omissa vauvajuhlissani oli hauska ohjelmanumero, jossa minut laitettiin maistelutestiin. Eteen ladottiin erilaisia vauvan kasvissoseita, ja minun piti maistaa, mitä kasviksia niihin oli käytetty. 

 

Olen kesän ja syksyn aikana innostunut oikein toden teolla tekemään peittoja virkatuista isoäidinneliöistä. (Tästä luvassa erikseen oma blogikirjoituksensa myöhemmin.) Niinpä tein mammoille vauvakutsulahjoiksi vauvanpeitot, joita voi käyttää joko vaunuissa tai lattialla vilttinä. Virkkasin jokaiseen tilkkuun neljä kerrosta ja tein kumpaankin peittoon 36 tilkkua. Tilkut on yhdistetty ristipistoilla. 

 

Tyttövauvan peittoja täällä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat