Jenkan tahti

Vauvan ateria X 3

  • Broileri-riisi-kasvispata ennen soseutusta. Ensi kerralla laitan vähemmän riisiä.
    Broileri-riisi-kasvispata ennen soseutusta. Ensi kerralla laitan vähemmän riisiä.

Vauvamme saa nyt maistella lihaa ja kalaa, ja kokeilut ovat alkaneet lupaavasti. Aloitimme lohella, koska sattumoisin aioimme muutenkin tehdä uunilohta meille aikuisille. Vauvalle leikattiin oma, pieni pala kypsästä uunilohesta ja loput lohesta maustoimme itsellemme. Hienonsin noin teelusikallisen lohta ja yhdistin sen kukkakaali-hernesoseannokseen. Hyvin maistui!

 

Seuraavana oli vuorossa kanaruoka. Tein vauvalle broileri-riisi-kasvispadan. Reseptin pohjana käytin neuvolasta saamastamme lehtisestä löytynyttä ohjetta. Laitoin kattilaan 250 g maustamattomia broilerinsuikaleita, 2 dl riisiä, 2 parsakaalinvartta ja 3 porkkanaa, kasvikset paloiteltuina. Pohdiskelin ensin, miten pitkään mitäkin ruoka-ainetta tulisi keittää, mutta lopulta päätin, että eivätköhän nuo tule samaan aikaan kypsiksi. Ja juuri sopivasti niin kävikin. Vettä laitoin ehkä vähän vajaan litran (en mitannut), ja keitin koko hoitoa 20 minuuttia. Lopuksi lisäsin vielä ripauksen kuivattua persiljaa. Vesi imeytyi aika sopivasti riisiin. Sitten vain soseutin ruoan. 

 

Nyt vauva on maistanut myös naudanlihaa. Resepti oli seuraava: 1 melko iso bataatti, 100 g naudan jauhelihaa, puoli desiä riisiä ja 450 g maissia. Laitoin tällä kertaa vähemmän riisiä, koska tuossa kanaruoassa sitä tuntui lopulta olevan aivan liikaa. Riisiä ei olisi tähän välttämättä edes tarvinnut, sillä onhan bataatissa tärkkelystä. Laitoin kattilaan ehkä noin puoli litraa vettä ja kaikki ainekset paitsi maissin. Keittelin niitä niin pitkään, että riisi ja bataatti oli ihan melkein kypsää. Lisäsin maissin ja keitin vielä noin 5 minuuttia. Ja sitten taas koko hoito soseeksi.Tämäkin ruoka tuntui maistuvan vauvalle ihan hyvin.

 

Olen tehnyt melko paksua sosetta ja löysentänyt annoksen äidinmaidonkorvikkeella. Mietin etukäteen, miten noita lihoja tulisi kypsentää, mutta tähän asti on ainakin ollut tosi helppoa. Kaikki vain samaan pataan, niin hyvä tulee. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat