Jenkan tahti

Erilaiset pikkujoulut

  • Erilaiset pikkujoulut
  • Erilaiset pikkujoulut
  • Erilaiset pikkujoulut
  • Erilaiset pikkujoulut
  • Erilaiset pikkujoulut

Joskus ennen pikkujoulut tarkoittivat kotibileitä, joissa juotiin punaviiniglögiä ja sitten mentiin baariin. Tänä vuonna on vähän erilainen meininki: vietin pikkujouluja mammakavereiden kanssa. 

 

Kokoonnumme muutenkin säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta tällä kertaa keksimme, että samalla voisi juhlistaa pikkujouluja. Todennäköisesti seuraavan kerran kun tapaamme, seuraan on liittynyt ainakin yksi vastasyntynyt poikavauva. Vietimme päivää siis luultavimmin viimeistä kertaa vain tyttöjen kesken.

 

Oli ihanaa virittäytyä joulutunnelmaan mukavassa seurassa jouluisten herkkujen äärellä. Nautimme riisipuuroa lisukkeilla (voisilmä, sokeria, kanelia, maitoa), glögiä lisukkeilla (rusinat ja mantelilastut) ja tietenkin tähtitorttuja. Tyttäreni testasi ensimmäistä kertaa tonttulakkia, ja hyvin istui!

 

Marraskuiset päivät ovat pimeitä ja usein se tuntuu aika ahdistavalta, kun ei vielä ole luntakaan. Pikkujoulujen myötä pääsin kuitenkin itsekin ensi kertaa tänä vuonna jouluisiin tunnelmiin. Hurjaa ajatella, että kohta on vuosi 2013!

 

Aika mukavat nämä erilaiset pikkujoulut. Toivottavasti tästä tulee tapa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kivat juhlat teillä. Eikös joulun pitäisi muutenkin olla hiljentymistä, eikä remuamista varten?

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

On kiva, kun kirjoittelette mantelinmakuisia tekstejä. Minä olin aikoinaan yhteiskolussa vapaaehtoisessa kotitalousopissa ja opin valmistamaan lihapullia ja monta muutakin ruokaa ja siitä jäi vaihde päälle.

Alku oli hankala. Meitä oli kolme poikaa ja 20 tyttöä ja opettaja määräsi meidät pojat kahdessa ekassa työnjaossa siivoamaan tilat. Kolmannella kerralla totesin, että me pojat kyllä mennään lakkoon, jos vain lattiaa pitää lakaista.

Opettajalle sopi, että pääsemme keittiön puolelle.

Aina kun lattiaa pitää lakaista, muistuu mieleen kotitalousope.

Sinun Jennin juttuja on kiva lukea.

Ne jopa tuoksuvat kanelilta ja kaikenlaisilta leipomuksilta.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kiva kuulla, että tykkäätte :)

Tämän blogin suosituimmat