Jenkan tahti

Turkoosi joulu

  • Turkoosi joulu
  • Kuusenkoristeet pääsivät pöytäkoristeiksi pähkinäkulhon ympärille.
    Kuusenkoristeet pääsivät pöytäkoristeiksi pähkinäkulhon ympärille.

On se kivaa, että kaupoista saa nykyisin kaikenvärisiä joulukoristeita. Miedän kotona kun ei tällä kertaa vietetä perinteistä punavihreäkultaista joulua. Olohuoneen sisustusväri on turkoosi, ja sen myötä joulukoristeemme ovat turkoosivalkohopeisia.

 

En tiedä sattuiko tämä nyt vain jotenkin trendin harjalle, mutta tuntuu, että tänä vuonna kaupoissa on näkynyt todella paljon turkooseja joulukoristeita. Mielestäni väri ei kuitenkaan joulukoristeissa ole ihan sieltä perinteisimmästä päästä. Ihan jouluisen tunnelman nuo turkoosit, valkoiset ja hopeiset koristeet kyllä tuovat.

 

Joulukuusta ei mielestäni saa koristella kuin vasta jouluaattona. Ehdin jo vähän harmitella, miten vähän aikaa uudet kuusenkoristeet ehtivät olla esillä, ja menemme muutenkin koko perhe jouluaatoksi mummolaan. Sitten keksinkin, että voisin laittaa koristeet esille jo nyt, vähän eri tavalla vain.

 

Otin ison, yksinkertaisen hedelmävadin ja laitoin koristeet siihen. Näytti aika kivalta! Sitten mieleeni tuli, että siihen keskelle voisi laittaa pienemmän astian ja jotain syötävää siihen tarjolle. Näin olohuoneen iso ruokapöytämme sai jouluteemaisen koristeen.

 

Haaveenani on vielä tehdä itse muutama kuusenkoriste virkkaamalla. Ajattelin virkata pieniä isoäidinneliöitä turkoosista ja valkoisesta langasta ja laittaa sinne sekaan jotain ohutta hopeankimaltavaa lankaa. Tämä on kuitenkin vasta haaveen asteella, kun en tunnu koskaan saavan aikaiseksi lähteä lankakauppaan. Idean virkatuista kuusenkoristeista sain täältä.

 

Millaisia joulukoristeita sinun jouluusi kuuluu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Joulumuorin koristepaja, hienoja olivat. Turkoosi on ihana väri, vaikka jouluun. Joulukuuseen laitan vanhanajan suklaapukkeja ja enkeleitä.

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Nuo turkoosit joulukoristeet eivät näytä hullummilta. Sopivat varmaan kuuseen hyvin. Itse kuitenkin vierastan sellaisia kireänsinisiä LED-valoja kuusessa - varsinkin jos ne vielä kaiken lisäksi välkkyvät.

Joulu ei tosin ole koristeista kiinni, vaan korvien välistä ja Jennillä on oikea ote jouluun mukaan lukien että mummolaaan mennään jouluksi.

Tästä tuli mieleeni mielestäni surkuhupaisa mainos jota on näytetty ainakin Metrojunien diginäytöillä parin viime viikon aikana. Siinä mainostettiin erästä tunnettua palvelunumeroa (muistaakseni sellaista, jossa on paljon nollia ja kakkosia) ja sitten vähitellen tuli näytölle esille että "mummola". Ajattelin, että mainostaja on mennyt täysin raiteiltaan. Jos mummolan puhelinnumero ole jokaisella kännykässä tai ulkomuistissa, niin se olisi kyllä aika surullista.

Voihan olla kuitenkin niin, että mainos herätti joitakin ihmisiä soittamaan joskus unotuneelle mummolleen. Jos näin kävi, niin hyvä niin.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Joo, en tykkää minäkään sinisistä valoista enkä varsinkaan välkkyvistä. Valot saavat aina olla "valkoisia" minun mielestäni. Meillä on yhdet jouluvalot, joita yleensä pidetään esillä koko talven, ne ovat kiedottuina olohuoneen nurkan lämpöputkeen (vai mikä se lieneekään nimeltään). Lisäksi ikkunassa on valkoinen joulutähti, jossa on valo sisällä (muttei välkkyvä). Nuo plus kuusenkoristeet riittävät meidän joulukoristeiksi ihan hyvin, ainakin tänä vuonna.

Tämän blogin suosituimmat