Jenkan tahti

Tytön huoneen värimaailma

  • Taulusta tuli "johtotähti" huoneen sisustuksessa. Isoäidinneliöistä on tulossa peitto, jossa toistuvat taulun värit.
    Taulusta tuli "johtotähti" huoneen sisustuksessa. Isoäidinneliöistä on tulossa peitto, jossa toistuvat taulun värit.
  • Kastehelmi-tuikkukupit taulun väreissä.
    Kastehelmi-tuikkukupit taulun väreissä.

Nyt se sitten iski, inspiraatio nimittäin. Raskausaikana en jostain syystä innostunut sisustamaan vauvan huonetta. Asia ei tuntunut ajankohtaiselta (vauva nukkuisi kuitenkin aluksi aikuisten makuuhuoneessa), ja halusin vähän tutustua häneen ennen huoneen sisustamista.

 

Tyttären sänky on edelleen makuuhuoneessa, mutta ajatus omaan huoneeseen muuttamisesta ei ole enää niin kaukana. Niinpä olen viime aikoina pähkäillyt, mitä värejä tyttären huoneeseen tulisi. Seinät olemme maalanneet vaaleanruskean sävyllä, ja muun sisustuksen toivoisi sointuvan seiniin. Pelkkää vaaleanpunaista vierastan, mutta toisaalta jotain värejä olisi kiva olla valkoisen ja beigen sävyjen oheen. 

 

Sitten muistin saaneeni äidiltäni lahjaksi taulun, jonka olen itse maalannut. Taisin saada sen jo odotusaikana. Äitini oli kehystänyt maalauksen, jonka olen tehnyt joskus lapsena kuvaamataidon tunnilla. Meistä kumpikaan ei muista, mikä oli taulun taustalla ollut tehtävänanto, mutta tunnelma siinä on jotenkin unenomainen. Äitini oli vain löytänyt maalauksen arkistoistaan ja ajatellut, että se sopii lastenhuoneeseen.

 

Niinpä päätin ottaa taulun "johtotähdeksi" tyttären huoneen sisustukseen. Taulussa on oranssia, keltaista, turkoosin sävyjä ja vaaleanpunaistakin. Värejä on siis aika paljon, eikä koko huonetta toki ole tarkoitus koristaa kirjavaksi. Ideana on se, että taulun värejä on sopivasti ripoteltu piristysruiskeiksi huoneeseen.

 

Koska syksyllä alkanut käsityöintoni yhä vain jatkuu, päätin tehdä taulun väreihin sopivan torkku- tai päiväpeiton tytön huoneeseen. Hetken mielijohteesta nappasin myös muutaman tarjouksessa olevan Kastehelmi-tuikkukupin. En voinut vastustaa, kun värit natsasivat ihan täydellisesti. Lisäksi Strictly style -blogista bongasin ihanan valopallohässäkän, jollainen on varmaankin tulossa myös meidän tytön huoneeseen.

 

Tästä se siis lähtee! Aluksi aiomme siirtää makuuhuoneessa olevan hoitopöydän tytön tulevaan huoneeseen. On jotenkin helpottunut olo, kun idea huoneen sisustuksesta alkaa hahmottua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat