Jenkan tahti

Kestovaippailussa on yksi suuri ongelma

  • Kestovaippailussa on yksi suuri ongelma

Kestovaippailu herättää jostain syystä kovasti tunteita. Kuten monessa muussakin asiassa, olen kestovaippailun suhteen jonkinlainen keskitien kulkija. Meillä käytetään kestovaippoja silloin tällöin, mutta reissun päällä ja öisin kertakäyttövaippoja. Olen kestovaippailun kannattaja, enkä pidä sitä erityisen hankalana.

 

Hankimme kasan kestovaippoja jo ennen vauvan syntymää. Olisikohan meillä niitä kymmenkunta ostettuna, plus muutama äitiyspakkauksen mukana tullut. Ajattelin etukäteen, että haluan kokeilla kestovaippailua, mutta en halua ottaa siitä stressiä. Toisin sanoen jos homma tuntuu hankalalta tai ei toimi, laitan vaipat myyntiin.

 

Kuten sanottu, en ole kokenut kestovaippojen käyttöä vaikeaksi. Omat juttunsa siinä toki on; ainakin meillä vaippa on vaihdettava maksimissaan parin tunnin välein, ja siltikin välillä pissat tulevat ohi. Pyykkirumba on oma asiansa, mutten ole sitä kokenut vaivalloisena. Vaipat kuivuvat tosi nopeasti. Ehkä ärsyttävintä on ollut vaippojen saattaminen käyttökuntoon eli imuosien tunkeminen vaippoihin.

 

Kestovaippailussa on kuitenkin yksi iso ongelma, jonka vuoksi vaippoja tulee käytettyä loppujen lopuksi harmillisen vähän. Ongelma on se, että kestovaippailu käy kovasti vauvan pyllyn iholle. Vaikka vaipan vaihtaisi maksimissaan kahden tunnin välein (ja usein useamminkin, kakkavaipat käytännössä samantien), vauvan pylly alkaa parin kestovaippailupäivän jälkeen punottaa jopa niin paljon, että sitä itketään koko ilta. Vaippojen ohjeissa sanotaan, että niiden kanssa ei saisi käyttää talkkia tai voiteita, mutta pakko on ollut pienen ihmisen oloa helpottaa rauhoittavalla voiteella. Vauvan iho on muuten oikein hyvä, hänellä ei ole koskaan ollut erityisiä ihottumia tai muita iho-ongelmia.

 

Harmittaa kovasti, että tämä takia kestovaippojen käyttöön tulee taukoja. Olisiko teillä vinkkejä ongelman ratkaisemiseksi?

 

Muokkaus klo 15:14: Sain heti Facebookissa vinkin, että kannattaa kokeilla kuivaliinoja, jotka laitetaan vauvan pyllyn ja vaipan väliin. Ne siis kokeiluun seuraavaksi! Lisää vinkkejä toki edelleen otetaan vastaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Vanhaan hyvään aikaan käytettiin harsokankaasta tehtyjä pestäviä vaippoja. Niitä meilläkin oli sata kpl, kun menimme kaksosten kanssa töihin Afrikkaan. Kertavaippoja olisi tarvittu tuhansia, koska niitä ei saanut Bukobassa. Vaippakauden jälkeen erinomaisia rättejä riitti vuosikausiksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Harsovaipat ja Natusanit kuuluvat yhteen kuin paita ja peppu. Pesuainejäämät ne punottavat ja ärsyttävät, eli huuhtelu huolellisesti.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Hmm, voisikohan olla kyse pesuainejäämistä...täytyypä säädellä pesuaineen määrää tai vaikka laittaa ylimääräinen huuhtelu.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Nyt täytyy sanoa, että tulipa eri maailmasta, kun tuon oman pienokaisen vaipat tuli vaihdettua viimeksi runsas 20 vuotta sitten. Hyvä kuitenkin, että tänne tulee jotain normaalielämän ääntäkin sekaan meidän provokaattorien sijaan:)

Niin se maailma kehittyy. Mietitääs nyt vaikka Suomessa vuosittain kertyvää kertakäyttövaippojen kasaa, not nice.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Juur sitä kasaa minäkin mietin, ja siksi kestovaippailen...

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No ensinnäki suosittelen perunajauhoa iholle, se rauhottaa ja pitää kuivana ja jotenki puhtaana! Sitten onko siinä ihoa vasten sideharsoa, siis harsovaippa. Kolmanneksi kato se pesuaine, millä peset ja onko pyykkikone puhas kans.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Tuo perunajauho kuulostaa hyvältä, luulisi, ettei se myöskään pilaa vaippoja! Sideharsoa ei ole ollut ihoa vasten, varmaan siis ajaa saman asian kuin tuo vaippapaperi, josta olikin jo juttua. Kuulemma vaippapapereitakin on kestomallisia. Pesuaineista vastasin jo tuossa yllä, en usko että niissä ongelmaa, mutta tietysti voi vielä uutta merkkiä kokeilla. Kiitos vinkeistä!

Tämän blogin suosituimmat