Jenkan tahti

Lahjavinkki vastasyntyneelle

  • Putkisukat paketissa.
    Putkisukat paketissa.
  • Lahjavinkki vastasyntyneelle
  • Lahjavinkki vastasyntyneelle
  • Lahjavinkki vastasyntyneelle
  • Nämä mummini tekemät putkisukat toimivat mallina omille väkerryksilleni.
    Nämä mummini tekemät putkisukat toimivat mallina omille väkerryksilleni.

Kävimme tyttäreni kanssa tänään tapaamassa ensi kertaa ystäväni pientä poikavauvaa.

 

Lahjaksi vein kahdet putkisukat, jotka ovat todella helppoja ja nopeita tehdä. Aloittelijakin onnistuu näiden tekemisessä! Erityisen hyvin putkisukat sopivat lahjaksi talvivauvalle, sillä niitä voi käyttää sekä sukkina että lapasina. Isommalle lapselle täytyy tietysti tehdä pidemmät sukat.

 

Mallina käytin putkisukkia, jotka mummini teki tyttärelleni, mutta tein vielä helpomman version. Putkisukkien ohje kirjallisena esimerkiksi täällä. Mummin sukissa on 36 silmukkaa (kolmella jaollinen, koska työssä neulotaan aina kolme silmukkaa nurin, kolme oikein). Taisin tehdä hieman vähemmän silmukoita omiin sukkiini, sillä lanka on paksumpaa.

 

Tuollaista "kiertävää" kuviota ei välttämättä tarvitse tehdä. Itse koin sen hankalaksi kavennusten kohdalla (toisaalta kärkeenhän voi neuloa sileää). Vielä helpompaa on tehdä suoraan esimerkiksi neljä kerrosta joustinneuletta ja neljä kerrosta sileää. Tai "resorin" joustinneuleesta ja muutoin sileää.

 

Laitoin sukkiin sisälle pahvinpalat, joihin kirjoitin sukissa käytettyjen lankojen tiedot. Vastaanottajan on aina hyvä tietää esimerkiksi se, missä lämpötilassa sukat saa pestä. Kääräisin pahvilla sukat pakettiin ja rustasin vielä päälle pienen runon lahjan käyttötarkoituksesta.

 

Tavan mukaan vein mukanani myös rotinakakun, jonka virkaa tällä kertaa toimitti mokkakakku. Tässä resepti:

 

250 g voita

3 dl sokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

0,5 dl pikakahvijauhetta

0,5 dl (tai tarvittaessa enemmän) maitoa

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi maito. Paista 175 asteessa noin tunti (tarkkaile kypsymistä, omassa uunissani riittää noin 50 minuuttia).

 

Kylläpä pieni poika oli kovin pieni! Vahvasti tuntuu jo siltä, että kypsässä 8 kuukauden iässä oma tyttäreni alkaa olla jo ohittanut vauvavaiheen. Vähän on haikeat tunnelmat, mutta samaan aikaan odotan innolla jokaista uutta kehitysvaihetta. Onneksi ystävien myötä ihan pieniäkin vauvoja pääsee vielä tuudittelemaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Jonkun ilmeisesti teknisen ongelman takia en saa lisättyä enempää kuvia, vaikka niitä kyllä olisi. Toivottavasti ongelma korjaantuu pian, lisää kuvia siis luvassa :)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

No niin, nythän se ongelma näytti korjaantuvankin, ja sain kuvat lisättyä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Erilainen ja kätevä tuliainen, eivät jää heti alkuun vauvan kasvaessa pieniksi kuten monet nutut ja muut, ja panta teksteineen kruunaa paketin.

Langanlopuista voisikin kutoa vauvan putkisukkia vaikka Pelastusarmeijan joulukeräykseen.

Mummisi kutoman tapaisella kierremallilla on ollut sukkaohje aikuisellekin jossain Novitan lehdessä. Joustavat kantapäästä, joskin vahvistettu kantapää kestää kengässä tai saappaassa kauemmin.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Joo, tuo linkki jonka blogiin laitoin, vie juuri Novitan ohjeeseen, jossa on mitat sekä aikuiselle että lapselle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kappas vaan, katselin enemmän kuviasi enkä huomannut linkkiä:) On tosin eri ohje kuin jossain Novitan lehdessäni vain aikuiselle on.

Joka tapauksessa vauvan putkisukkasi on hyvä idea, ynnä lahjassasi pantoineen se käsintehdyn maku.

Täällä sitä muistellaan kuinka kirjoneule (kaarrokeneuleeseen) taas menikään, harjoittelen uusiksi Novitan ohjeella kaarrokeneule aikuiselle, 7 veljestä kun on tullut tarjouksista hamstrattua. Myös tarjouksista ostamistani neulekirjoista lienee apua, joten eiköhän onnistu kun olen ennenkin tehnyt. Saapi nähdä kun olen saanut molemmat hihatkin kudottua ja pääsen siihen kirjoneulevaiheeseen.

Tyvestä uudelleen puuhun noustaan, kudoin ensin nuorison toivomuksesta villasukkia maastokenkiin ja saappaisiin.

http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallis...

Tämän blogin suosituimmat