Jenkan tahti

Uusi suosikki: Erilaiset lihapullat

Joskus sitä kaipaa vaihtelua myös niihin hyvin toimiviin, klassisiin arkiruokiin. Olen nyt pari kertaa tehnyt lihapullia (tai minun tapauksessani pieniä jauhelihapihvejä) uudella reseptillä, jonka muokkasin keittokirjan ohjeesta.

 

Lihapulliin tulee sinappia ja kapriksia. Saattaa kuulostaa hieman erikoiselta, mutta toimii! Etenkin, jos tykkää kapriksista (kuten minä).

 

Lyhyestä virsi kaunis, joten tässä resepti:

 

Erilaiset lihapullat

 

400 g jauhelihaa

1 kananmuna

1 sipuli + vähän öljyä

0,5 tl suolaa

(valko)pippuria

(oreganoa)

n. 1 rkl dijon-sinappia

n. 2 rkl kapriksia

kourallinen parmesaania tai pecorinoa

öljyä ja voita paistamiseen

 

Kuullota silputtu sipuli pannulla öljyssä ja anna hieman jäähtyä. Halutessasi pilko kaprikset. Sekoita sitten kaikki ainekset kunnolla keskenään (mutta älä vaivaa liikaa). Muotoile taikinasta pullia tai pihvejä ja paista pannulla öljyn ja voin seoksessa.

 

(Kuvaa ei ole ehtinyt ottaa, sillä nämä ovat tehneet kauppansa aika nopeasti.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Teppo Nygren

Pitänee kokeilla. Itselläni on tapana sekoittaa jauhelihaan ranskalaisen sipulikeiton ainekset ja kananmuna, sekä porkkanamursketta. Porkkanamurske antaa sellaisen rapeuden tunnun siihen paistettuun jauhelihapihviin, vaikkei se porkkana muuten siinä maistuisikaan.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Kuulostaa hyvältä tuo porkkanamurske. Itse ajattelin seuraavaksi kokeilla laittaa taikinaan kuivattuja suppilovahveroita murusiksi jauhettuna. Jostain lueskelin, että suppikset antavat hyvää makua ja toimivat vähän kuin korppujauhon korvikkeena.

Teppo Nygren

Hienonnettu suppilovahvero voisikin olla ihan hyvä juttu. Meillä kun joutui joskus sipulinkin hienontamaan melkein tahnaksi, etteivät lapset törmää syödessään sipulin palaseen ja jätä sen tähden syömättä. Pitänee kokeilla hienonnettua suppilovahveroa.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Mä tein kerran lammaspullia ja sotkin sekaan fetajuustoa ja oliivinpaloja. Not ihan bääd sekään.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Juu, minä kutsun noita kreikkalaisiksi lihapulliksi, hyviä ovat! Lisäksi voi tehdä niin, että turvottaa korppujauhot punaviiniin. Maku toimii aika hyvin fetan ja oliivien kanssa :)

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Hyvältä näyttää tuokin.Mäkin tykkään kapriksista.Käyttökamaa muuhunkin,kuin wieninleikkeen päälle siis ruotsalaisen leikkeen,Alkuperäiseenhän tulee vain persiljanoksa.Lihapulla tai pihvithän on sellaista mihin voi laittaa melkein mitä vaan.Miksei siis
porkkanaa,kun kerran Lindströmskä pisti punajuurta.Kokeilkaapas vaikka matjessilliä tai anjovista.Hyvää tulee pekonia lisäten tai maksajauhelihapihvejä.Jos maksa noin yleisestiottaen tökkii niin tuosta on hyvä alkaa...ja vaikkei tökkiskään.

Hanskin parempi...
Jonkinsortin jauheliha pihvi pihvejä...
itämaista wokkivihannessuikaleita pannulle reilusti sipulia tai purjoa lisäkis,thai chilikastiketta paitellaan+soosi ja voi laittaa hetkeksi
vaikka uuniinkin hautumaan

peruna- tai peruna-bataattimuusi,kolmen sipulin ruokakermaa tilkkanen ja paahdettua sipulia (lidleistä ainakin saa)hieman ennenkuin aletaan muussamaan.kätevin muusausväline on vatkain.
Niin ja miksi sitten paistaa kärytellen pannulla,kun pelillä uunissa se on helpompaa...vaan jos aikaa ja viitseliäisyyttä riittää,niin ei se pannukaan luvaton laite ole=))

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Anjovista, joo! Mietin tossa yks päivä että seuraavaan aussie meatpiehin sotken niitä sekaan, mutta miksipä ei lihapulliinkin.

Punaviinikorppujauhot ovat lähtökohtaisesti hieman liian mastercheffiä meikäläiselle, mutta nyt kun Jenna sanoi, niin mikä ettei. Viiniä menee ruoanlaittoon varmaankin niin vähän, että sitä säästyy mukavasti vähintään kokille ja homma on kokonaisuudessaan varsin järkeenkäyvä;)

markku palonen

Joskus lihapullista tahtoo tulla hieman kovia.
Jos haluat lihapullista pehmeän niin sekoita korppujauhot ja desilitra kermaviiliä tai ranskankermaa ja anna turvota 10 minuuttia.Tämä on noin 400 gr jauhelihaa.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Entä jos haluaa kotioloissa kokkailla edullisia eineslihapullia, niin mistä sitä kamaraa ja muuta epämääräistä eläinmössöä saa ostaa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Todella kiinnostava juttu. Pitänee kokeilla!

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset