Jenkan tahti

Kermainen tiramisu ja tex mex -paprikat

  • Tiramisu menossa vetäytymään jääkaappiin.
    Tiramisu menossa vetäytymään jääkaappiin.
  • Tiramisu tarjoiluvalmiina.
    Tiramisu tarjoiluvalmiina.
  • Tex mex -paprikat.
    Tex mex -paprikat.

Viikonlopun ja ystävän vierailun kunniaksi tein pitkästä aikaa tiramisua. Tällä kertaa päätin kokeilla tuota kuuluisaa italialaista jälkiruokaa ilman kananmunaa. 

Alkuperäiseen tiramisuun tulee raakaa kananmunaa, eikä se oikein houkuttele (vaikka salmonellaa taitaakin olla aika vähän Suomessa). Pienen googlettelun perusteella päädyin tekemään tiramisun seuraavanlaisella reseptillä. Määrät riippuvat aina vuoan koosta; minä käytin tähän aika isoa vuokaa (30X22X8 cm). Sherryn tilalla voi halutessaan käyttää jotain likööriä. Alkoholin voi myös jättää kokonaan pois, jolloin tämä jälkkäri sopii myös raskaana oleville (kunhan mascarpone on pastöroitua).

 

Tiramisu ilman kananmunaa

noin 5 dl (tarpeen mukaan) espressoa + loraus (maun mukaan) sherryä

noin 600 g Savoiardi-keksejä

4 dl kermaa

2 purkkia (noin 500g) mascarponea

noin 0,5 dl sokeria

tummaa suklaata

kaakaojauhetta

 

Sekoita sherry espresson joukkoon ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita siihen mascarpone ja sokeri. 

Kasta keksit jäähtyneeseen kahviseokseen ja lado vuoan pohjalle. (Itse kastelin keksit melko huolellisesti, mutta lopulta tiramisu oli aika vetistä. Aika nopea dippaus siis riittää, etenkin, jos jälkiruoan antaa vetäytyä rauhassa jääkaapissa. Toisaalta mielestäni vähän liikaa nestettä on parempi vaihtoehto kuin liian kuiva lopputulos.)

Levitä keksikerroksen päälle kerros mascarponekermaa. Raasta päälle reilusti suklaata. 

Jatka kerroksia samaan malliin siten, että päällimmäiseksi tulee mascarponekermakerros. Raasta vielä päälle suklaata. Anna vetäytyä vähintään 2 tuntia, mielellään enemmän (vaikka yön yli). Juuri ennen tarjoilua siivilöi päälle kaakaojauhetta.

Tästä tuli mielestäni ihan hyvä tiramisu, teen varmasti toistekin. 

 

Söimme viikonloppuna myös täytettyjä paprikoita. Tällä kertaa keksin tekaista niihin tex mex -täytteen. Paprikat ovat todella monikäyttöisiä! Sama täyte sopisi varmasti myös kesäkurpitsoille. Ainoa miinus oli, että juustoa oli paprikoiden päällä liian vähän. Tämä puute siis korjataan ensi kerralla. 

 

Tex mex -paprikat

6 paprikaa

öjyä ja/tai voita

400 g jauhelihaa

1 sipuli

(valkosipulia)

juustokuminaa, jauhettua paprikaa, jauhettua korianteria, (chiliä,) suolaa ja pippuria

1 tölkillinen maissia ja / tai papuja

1 pieni purkki tomaattipyrettä

vähän vehnäjauhoja ja vettä 

tuoretta mozzarellaa ja / tai juustoraastetta

 

Halkaise, puhdista ja pese paprikat ja lado paprikanpuolikkaat uunipellille. Paista jauheliha rasvassa. Lisää pilkottu sipuli (ja valkosipuli) sekä mausteet, kuullota. Lisää valutettu maissi (voit myös käyttää pakastettua tai tuoretta maissia) ja tomaattipyree. Ripottele seoksen päälle vehnäjauhoja ja sekoita, kunnes jauhot kypsyvät. Lisää vettä sen verran, että saat haluamasi paksuisen seoksen.

 

Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja viimeistele juustolla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

 

Lisää paprikareseptejäni täällä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset