Jenkan tahti

Huvipuistomuisto: Minä ja Elli

  • Huvipuistomuisto: Minä ja Elli

"Äiti, mä haluan tollasen!"

Siinä se oli, maailman hienoin pehmodino. Linnanmäen huvipuiston penkillä istuva nainen retkotti sitä kainalossaan. Se oli iso ja keltaoranssi. Se dino siis. 

Äiti yritti selittää, että ei sellaista samanlaista dinoa nyt ollut niin vain saatavilla. Minä olin kuitenkin jo päätökseni tehnyt. Dino oli saatava, piste.

"Katso nyt, niitä on palkintona tuossa onnenpyörässä", äiti sanoi ja osoitti sormellaan. Tosiaan: siellä onnenpyörän palkintohyllyllä komeili iso kasa juuri samanlaisia pehmodinosauruksia kaikenlaisissa ihanissa väreissä. 

Mutta kaikkein hienoin oli se keltaoranssinen.

"Anna viis markkaa", sanoin käsi ojossa.

Äitiä nauratti.

"No selvä! Saat dinon, jos voitat sen onnenpyörästä", äiti sanoi ja lykkäsi rahan kouraani.

Sinä päivänä tähdet olivat kai jossain ihmeellisessä asennossa, tai kävi huikea munkki – miten nyt kukin asian haluaa ilmaista. Harmi, etten sillä hetkellä osannut ajatella esimerkiksi lottorivin täyttämistä. Tuollaiselle onnennyrjähdykselle olisi muutenkin vaikka minkälaista käyttöä. 

"Vapaa valinta!"

Siihen pyörä pysähtyi, ja onnenpyörittäjänä toiminut mies katsoi minuun odottavasti.

"Saat valita ihan minkä palkinnon haluat", hän sanoi.

Äiti parka yritti täysin turhaan esitellä minulle mahtavia tarjolla olevia tuotteita, kuten laadukasta matkalaukkua tai hienoja uunivuokia. Tavaroita, joille olisi oikeasti käyttöä.

Olihan se nyt selvää, minkä palkinnon valitsisin. Tuntuu mahdottomalta ajatukselta, että olisin lähtenyt kotiin jonkun matkalaukun kanssa.

Ja niin me kävelimme kotiin Linnanmäeltä, niin kuin lapsuuden Lintsi-vierailuilta aina: ilta-auringon lempeässä lämmössä, kesän tuoksuja haistellen. Äiti, kaverini, minä ja dinosaurus Elli.

 

Mikä on paras huvipuistomuistosi? Vapaavuoron kirjoituskilpailusta lisää täällä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja palkinnon valitsee voittaja, eikä äiti, mikä on lapsestakin täysin selvää;))

Tämän blogin suosituimmat