*

Jenkan tahti

Arkiherkku: Supernopea savukalkkunapasta

  • Savukalkkunapasta syntyy nopeasti.
    Savukalkkunapasta syntyy nopeasti.

Olen viimeisen vuoden aikana löytänyt toden teolla savukalkkunan. Jostain syystä se maistuu mielestäni paremmalta kuin palvikinkku – en tiedä, ehkä kyse on uutuudenviehätyksestä. 

 

Joka tapauksessa olen alkanut silloin tällöin ostaa palvikalkkunaa oikein kaupan lihatiskiltä (joskus on kiva suoda itselleen vähän luksusta arkeen) ja syödä sitä leivän päällä. Sitten eräänä päivänä havahduin tilanteeseen, jossa minun piti pikaisesti saada itselleni ruokaa väsättyä, eikä kaapissa oikein ollut mitään. Paitsi palvikalkkunaa. Ja niin syntyi uusi suosikkiruokani, savukalkkunapasta.

 

Tämä pastakastike syntyy sillä aikaa kun pasta kiehuu, joten tosi nopea ja helppo ruokalaji on kyseessä. Savukalkkunan voi tietysti halutessaan korvata kinkulla. Teinpä tätä kerran savulohellakin, ja tuli siitäkin ihan hyvää. Mutta parasta tämä on savukalkkunan kanssa.

 

Resepti kuuluu näin:

 

Savukalkkunapasta

2 annosta 

 

2 dl (ruoka)kermaa

1-2 tl (dijonin) sinappia

loraus sitruunamehua

suolaa tarvittaessa

pippuria, kuivattua timjamia

n. 100g savukalkkunaa

kourallinen vihreitä oliiveja (edit: tai kapriksia)

kourallinen parmesaaniraastetta

(kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä)

tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä, jos on

pastaa 

 

Keitä pasta al denteksi reilusti suolatussa vedessä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Ota hieman keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kastikkeen ainekset, sekoita kunnolla ja anna kiehahtaa. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Viimeistele halutessasi tuoreella yrtillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Miksi kuiattua timjamia, kun on saatavissa tuorettakin?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

No tietenkin saa ja kannattaa käyttää tuoretta, jos sitä on saatavilla. Sehän nyt on sanomattakin selvää :)

Minulle tämä resepti on sellainen hätävararuoka (kuten tuossa blogissa kerronkin), mistä syystä minulla ei ole yleensä ollut tätä tehdessä tuoretta timjamia saatavilla (en ole onnistunut itse kasvattamaan yrttejä, vaan onnistun aina tappamaan ne, valitettavasti, ja pelkän tuoreen timjamin takia en kauppaan kyllä lähde).

Kuivattu timjami on muuten tosi hyvää, ei sitäkään kannata väheksyä. Jostain syystä käytän useammin kuivattua kuin tuoretta timjamia, samoin oreganoa. Basilikaa ja persiljaa taas käytän yleensä tuoreena. Mutta kukin tyylillään!

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kuivatuista yrteistä kuten timjami, rosmariini ym. maku ja tuoksu irtoavat morttelin kautta. Käytitkö sitä ?

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen Vastaus kommenttiin #3

En. Varmaan toimii, mutta enpä ole kokenut tarpeelliseksi.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset